eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szavazáskor mennyit nyom a latban a pap szava?

A választások kimenetele szempontjából a többség elhanyagolhatónak tartja, hogy az egyházaknak mi az álláspontja - derül ki abból a kormányzati megbízásból készült felmérésből, amely az egyház és az állam kapcsolatáról kialakult véleményeket térképezte fel. A Népszabadságban ismertetett kutatás szerint a megkérdezettek csaknem négyötöde helytelenítené, ha az egyházak politikai szerepet vállalnának.

A Magyar Nemzet információi szerint nem találták meg a Műegyetem alagsorában augusztus 8-án pusztító, három tűzoltó életét követelő tűz keletkezésének okát. Azt megállapították, hogy illegális anyag, robbanószer, vagy a lőtér engedélyében nem szereplő fegyver lőszere nem okozhatta a tragédiát, mert ennek nyomaira nem bukkantak. Elektromos tűz kialakulására utaló nyomok sem voltak.

Az Index.hu-n olvasható, hogy felszerelték az első automata traffipaxot az M1-M7-es autópályára. A rendőrség négy tárolót alakított ki, de azt nem árulják el, melyikekben vannak a készülékek. A bicskei szakaszon az M1-es és az M7-es közös szakaszán, a 11-es kilométernél és a bevásárlóközpontok közelében a 17-es kilométernél várható mérés.

A Világgazdaság azt írja, hogy nagyjából bruttó tízmillió forintot keresnek itthon egy év alatt a kiskereskedelmi áruházak igazgatói. Nagy a szórás a régiók között, a kelet-magyarországi és a fővárosi éves keresetek között akár 2-3 milliós különbség is lehet. Az áruház-igazgatók jövedelme azonban nemcsak regionálisan, hanem az áruházmérettel is változik: az 5.000 négyzetméter alatti üzletek vezetőinek havi alapfizetése átlagosan félmillió forint körül van, míg a legnagyobb áruházaknál (12.000 négyzetméter felett) az igazgatók havi alapfizetése meghaladhatja az egymilliót.

A Napi Gazdaság számol be arról, hogy a kormány az iskolai téli szünetben - az elmúlt négy évhez hasonlóan - az idén is kialakítana ingyenesen használható műjégpályát a Kossuth téren. A Miniszterelnöki Hivatal ehhez a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos álláspontjára vár, ugyanis a tér jelenleg műveleti terület.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×