eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Nem lesz egyszerű Demszky dolga, és ennek külön örülök"

Budapesten Zugló az egyetlen olyan kerület, amelyben az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje veheti át a vezetést az előző ciklus fideszes polgármesterétől.

Rátonyi Gábor, a Fidesz jelöltje, volt polgármester az InfoRádióban elmondta: nem talál magyarázatot vereségére, hiszen az elmúlt négy évben fantasztikusan kemény munkát végzett.

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje mindössze 1,4 százalékkal verte meg, holott négy éve még csak "nevető harmadikként" győzött a két koalíciós jelölttel szemben.

Talán ez a kerület még mindig annyira baloldali érzelmű, hogy teljesen mindegy, kit indítanak a kormánypártok. Az új polgármester egy nagyon szimpatikus fiatalember, akit másfél, két hónappal ezelőtt még senki nem ismert a kerületben - mondta Rátonyi Gábor.

A fideszes politikus emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Közgyűlésben nagyjából patthelyzet alakult ki.

"Ott sem lesz egyszerű Demszkynek a dolga, és ennek külön örülök, mert a Demszky egy ilyen Combino-botrány után meg tudott maradni, hát ez elég elgondolkodtató ennek a fővárosnak a gondolkodásmódjáról. Még mindig kell 10-15 év, hogy ez átalakuljon" - vélekedett Rátonyi Gábor.

Weinek Leonárd, a XIV. kerület új polgármestere annak tulajdonította győzelmét, hogy viszonylag hatékonyan juttatta el választókhoz üzenetét a párbeszédről és az együttműködésről.

Nagyon komoly, intenzív kampányt folytattunk, elképesztően sok lakossági fórum tartottunk - tette hozzá.

Weinek Leonárd fő céljának nevezte a folyamatos és közvetlen párbeszédet a zuglóiakkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×