eur:
389.4
usd:
363.28
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Horn: a választás nem lesz hatással a megszorító csomagra

Semmilyen hatással nem lehetnek az önkormányzati választások a megszorító intézkedésekre - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Horn Gábor szabad demokrata politikus, annak kapcsán, hogy Orbán Viktor azt mondta: az önkormányzati választások után a Fidesz visszavonatja a megszorító intézkedéseket.

Az önkormányzati választásokra azt mondani, hogy ez lesz a harmadik forduló, az a teljes félreértése, vagy félremagyarázása a magyar választójogi rendszernek - hangsúlyozta a Miniszterelnöki Hivatal szabad demokrata államtitkára Orbán Viktor korábbi kijelentésére utalva.

Horn Gábor szerint közjogi értelemben az önkormányzati választásoknak semmi közük a parlamenti választásokhoz. Nem Orbán Viktor dönti el, mikor fogy el a kormány legitimitása - hangsúlyozta az SZDSZ-es politikus, aki emlékeztetett arra, hogy a Fidesznek is voltak be nem tartott ígéretei.

Horn: Szijjártó is félreértette

Horn Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerint "finoman szólva, nyilván félreértés" a Fidesz kommunikációs vezetőjének, Szijjártó Péternek azon állítása, hogy hazudott a kormány, amikor a megszorító intézkedéseket a nemzetközi gazdasági környezettel magyarázta.

Az SZDSZ ügyvivője megjegyezte, a nemzetközi gazdasági viszonyok valóban kedvezőek, de "senki nem is mondta, hogy ez nincs így". Az intézkedések, köztük a gázáremelés célja csupán az volt, hogy a magyarországi fogyasztói árakat a piaci árakhoz igazítsák.

A világpiaci árat és a gáz fogyasztói árát nem lehet "eltéríteni tartósan egymástól, nem lehet a költségvetésből ezt finanszírozni, és nem is kell, én ki tudom fizetni a gázfogyasztásomat, van, aki nem tudja, annak kell segíteni" - fogalmazott Horn Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×