eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tavasszal három hétig ülésezik az Országgyűlés

Az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint a kormánypártok idén tavasszal egy operett ülésszak megrendezése mellett döntöttek. Szili Katalin szerint viszont most több ülést tartanak, mint 2002 tavaszán.

Deutsch Tamás a házbizottság ülése után az InfoRádióban kifogásolta, hogy az Országgyűlés a koalíció és a kormány javaslata szerint csak három hétig ülésezik tavasszal.

A kormány viszont 16 törvényjavaslatot terjesztett a ház elé. Ilyen rövid idő alatt ezekről csak akkor lehet dönteni, ha egyetlen módosító javaslatot sem fogadnak el.

Az Országgyűlés ellenzéki alelnöke ezt példa nélküli demokráciadeficitnek nevezte.

A Fidesz azt javasolta, hogy február 28-ig tartson az ülésszak. Pontosan addig a határnapig, mint a 2002-es választások előtt. Akkor április 7-én volt az első forduló, a parlament pedig február 26-áig ülésezett.

Szili Katalin házelnök azt mondta, ha szükséges, február 20-ra összehív még egy ülésnapot. Hozzátette: a 2002-es választásokat megelőzően összesen két ülést tartottak.

A módosító javaslatok kapcsán azt közölte: ha vannak ilyenek, elképzelhető, hogy 13-án nem lesz végszavazás.

Deutsch Tamás elmondta azt is: a legfőbb ügyészt már valószínűleg az új parlament választja meg. Közlése szerint Szili Katalin házelnök, miután tárgyalt a köztársasági elnökkel, azt mondta: Sólyom László még a választások előtt, március közepén megnevezi jelöltjét. Ekkor viszont már az Országgyűlés nem fog ülésezni.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszaka január 30-ától február 13-áig tart. Tavasszal 25 törvényjavaslat elfogadását tervezik, ebből 8 vitáját már megkezdték ősszel.

Katona Béla, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese az InfoRádiónak azt mondta: elvileg még ez az összetételű törvényhozás megválaszthat egy új alkotmánybírót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×