Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: szerkezeti átalakítás kell az egészségügyben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz szerint a betegek és a dolgozók érdekeit szem előtt tartva kell változtatni az egészségügy jelenlegi rendszerén. A párt szerint szerkezeti átalakításra van szükség. Az MSZP ezzel egyetért.

Gógl Árpád, a nagyobbik ellenzéki párt szakpolitikusa úgy fogalmazott: az egészség érték, és nem áru, az egészség területe pedig nem piac, hanem szolgálat.

Hozzátette: szerkezeti, rendszerszerű változtatásra van szükség, azaz lakosságközeli rendszereket kell létrehozni az alapellátásban, például a védőnői, fogorvosi és háziorvosi területen, és a mentő-sürgősségi hálózatban is. Hangsúlyozta: olyan decentralizált sürgősségi kórházi, rendelőintézeti központokat kell létrehozni, amelyek biztonsággal szolgálják az egészségügyi ellátást.

Gógl Árpád azt mondta: a kormányzat által meghirdetett lépések és a valóság nem fedi egymást, mert az ígért határidőre nem érkeztek meg az új mentőhelikopterek és miközben egészségügyi költségvetés csökken, a kiadások nőnek.

Az MSZP-s Kökény Mihály szerint is szerkezetváltásra van szükség az egészségügyben. A nagyobbik kormánypárt képviselőjelöltje szerint ha nem pazarlóan használják fel a pénzt, a költségvetési keret elég az egészségügyi célok számára.

Kökény Mihály az InfoRádióban elmondta: a sürgősségi program és a dunántúli onkológiai központ kijelölése egyaránt a változtatást szolgálja.