Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elszámoltatná a honvédelmi minisztert a Fidesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A parlamenti szakbizottsággal számoltatná be a honvédelmi minisztert a tárca tervezett ingatlaneladásaiból befolyó pénzről a Fidesz. A honvédelmi bizottság elnöke közölte: január végén, vagy február elején tűzi napirendre a kérdést a testület.

Simicskó István fideszes képviselő szerint azért kell Juhász Ferencet meghallgatnia a testületnek, mert a Honvédelmi Minisztérium a következő hónapokban több száz ingatlant készül értékesíteni.

Az elmúlt négy év folyamatait, a különböző luxuscikkek beszerzését látva felvetődik a kérdés, hogy reális áron történnek-e majd az eladások - közölte a politikust.

Simicskó István közölte: tudomása szerint a HM 13-14 milliárd forint bevételre számít az ingatlaneladásokból, ami még a Honvédkórház befejezésére sem elegendő, hiszen az 18 milliárd forintba kerülne.

Félő, hogy a választások közelsége miatt nem lehet reális áron értékesíteni ezeket az ingatlanokat - mondta a politikus az InfoRádióban.

Keleti György, a honvédelmi bizottság szocilailista elnöke közölte: a témát január végén, vagy február elején tűzi napirendre a testület.

"Nem gondolom, hogy a honvédelmi bizottságnak telekügynökként kellene szerepelnie" - mondta a politikus az InfoRádióban.

Hozzátette: nem a honvédelmi bizottság jogköre dönteni arról, hogy milyen objektumokat, mennyi pénzért ad el a tárca.