eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hazai egészségügy - szereted?

A csehek a legelégedettebbek hazájuk egészségügyi rendszerével, míg Szlovákia polgárai a leginkább kritikusak - derül ki a TÁRKI visegrádi országokat érintő reprezentatív felméréséből. A magyarok kétötöde elégedetlen.

Simonics Bori, a TÁRKI közvélemény-kutató intézet munkatársa az InfoRádióban elmondta: tavaly decemberben ezer-ezer embert kérdeztek meg Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban, elégedettek-e hazájuk egészségügyével.

Az eredmények szerint a magyarok 22 százaléka ítéli meg pozitívan az egészségügy teljesítményét, míg 39 százalékuk kifejezetten elégedetlen. A szlovákok és a lengyelek kedvezőtlenebbül ítélték meg hazájuk egészségügyét, a csehek kevésbé voltak kritikusak – tette hozzá a kutató.

A felmérésben résztvevőket megkérdezték arról is: véleménye szerint hogyan változott országa egészségügyének színvonala 2005-ben. A szlovákok mintegy fele romlást tapasztalt, a másik három ország lakóinak mintegy harmada vélekedett így.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×