eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Az informatika biztonsága a CEBIT fő témája

Hannoverben megnyílt a világ legjelentősebb informatikai seregszemléje, a CEBIT. A hét végéig nyitva tartó vásár vendége idén Kína. A CEBIT jelentőségére utal, hogy minden évben a kancellár nyitja meg. Ezúttal a kínai miniszterelnök-helyettes volt a kísérője. Azonban emberjogi csoportok feliratos táblákkal tüntettek a pekingi kormány jogtiprása ellen.

Angela Merkel megnyitóbeszédében a méltányos verseny betartására intette a pekingi vezetőket. A kancellár Ma Kai miniszterelnök-helyettes jelenlétében rámutatott arra, hogy számos külföldi vállalat, így sok német cég is. hátrányos megkülönböztetést tapasztal Kínában. Hangsúlyozta, hogy a vállalatok és befektetők mindenképpen tudni szeretnék, milyen keretek között működhetnek Kínában.

Miközben a kancellár megnyitóbeszédét mondta, az informatikai vásár főbejárata előtt polgár jogi csoportok tiltakoztak az ellen, hogy a pekingi kormány semmibe veszi az emberi jogokat és a nem tartja tiszteletben a nemzeti kisebbségek kulturális örökségét.

A CEBIT péntekig tart nyitva és legalább 200 ezer látogatót vár. Az informatika terén vezető szerepet betöltő valamennyi ország képviselteti magát Hannoverben.

Idén a technológiai újdonságok, közük egy kérdésekre szóban válaszoló, wikipédiaszerű baba mellett, az informatika biztonsága a fő téma.

Az információ továbbításba történő illetéktelen behatolás megelőzésének egyre nagyobb a jelentősége, mert - mint a szakágazat, a Bitkom vezetője, Dieter Kempf elmondta, már a közeljövőben teljesen átalakul az ipari termelés folyamatainak irányítása és ezen a téren megbízhatóságra és teljes biztonságra van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×