eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Getty Images

Ismét tisztogat a YouTube a videói között

Megakadályozzák a közveszélyes dezinformációk terjesztését.

A YouTube-videomegosztó kedden közölte: frissíti egészségügyi félretájékoztatással kapcsolatos szabályait, és eltávolítja például a hatástalannak vagy károsnak bizonyult állítólagos rákgyógyszereket népszerűsítő videókat és azokat a tartalmakat, amik megpróbálják lebeszélni a nézőt arról, hogy orvoshoz forduljanak a problémájukkal – írja az Index.hu.

A cég közleménye a frissítés a Covid-19 járvány nyomán a vakcinákkal és gyógyszerekkel összefüggő rémhírekkel és félretájékoztatással szerzett tapasztalatok közvetlen következménye.

Mint arról korábban írtunk, a nagyobb internetes platformok, köztük a Google, mint a YouTube anyacége, a Facebook, Twitter, Reddit és Microsoft három évvel ezelőtt kezdett együttműködésbe koronavírussal kapcsolatos álhírek terjedése ellen. A vakcinákkal kapcsolatos rémhírterjesztést tiltó szabályokon azóta lazított az Elon Musk által felvásárolt Twitter és a Facebook is. A hivatalos blogbejegyzés szerint

a jövőben különös figyelmet fordítanak azokra a területekre, amiket a legtöbb tévhit és félrevezetés övez,

és a helyi egészségügyi szervek, illetve a Egészségügyi Világszervezet irányelveit követve fogják moderálni ezeket a témaköröket.

Az új szigorúbb tartalmi szabályok vonatkoznak a betegségek megelőzésével és biztonsággal kapcsolatos félretájékoztatásra, mint a maszkviselés, de kiterjednek az abortuszra vonatkozó veszélyes és félrevezető információk terjesztésére is. Olyan videókat is eltávolítanak, amik azt állítják, hogy a fokhagyma gyógyítja a rákot, vagy hogy a C-vitamin hatásosabb, mint a sugárkezelés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×