eur:
392.43
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Kőkeményen törli a vírustagadó videókat a YouTube

A panadémia kezdete óta már több mint egymillió videót kellett azért törölnie a cégnek, mert az a vírussal kapcsolatos dezinformációkat terjesztett, közölte a vállalat szerdán.

A Google tulajdonában álló videós platform azt követően tette közzé a számot, hogy az utóbbi időszakban egyre nagyobb nyomás nehezedett a többi techcéggel együtt a YouTube-ra is azzal kapcsolatosan, hogy felületeinek használatával nagyon sok káros, dezinformáló tartalom jut el a koronavírussal és más témákkal kapcsolatosan a felhasználókhoz, írja a TechXplore.

Nem mindig könnyű dönteni

A cég blogposztban írt arról, hogy egészségügyi szervezetek közti konszenzus alapján dönt arról, mit tart káros tartalomnak a koronavírussal kapcsolatosan, de arról is írtak, hogy nem minden tartalom esetében olyan könnyű eldönteni, hogy az igazat állít, vagy sem.

"Irányelveink középpontjában az olyan videók eltávolítása áll, amelyek közvetlenül okozhatnak súlyos és valós károkat"

- írta Neal Mohan termékigazgató.

"2020 februárja óta több mint egymillió olyan videót távolítottunk el, amelyek veszélyes információkat tartlmaznak a koronavírusról, például hamis gyógymódokról vagy átverésekről szólnak. Egy világjárvány közepette mindenkinek a lehető legjobb információkkal kell felvérteznie magát és családját, hogy biztonságban tudhasson mindenkit" - tette hozzá.

Gyorsítják eljárásaikat

A YouTube állítása szerint dolgozik azon, hogy minél gyorsabban eltűnjenek ezek a megtévesztő tartalmak felületeiről, ugyanakkor igyekeznek megbízható forrásokból származó, hiteles információkat is megosztani ezzel párhuzamosan. Mohan elmondása szerint jelenleg

negyedévente 10 millió videót távolítanak el

a legkülönbözőbb témákban, ezek javát pedig mindössze tíz ember látja azelőtt, hogy törölnék.

A minőség az elsődleges

"A gyors eltávolítás mindig fontos lesz, de tudjuk, hogy ez közel sem elég... A legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy növeljük a jót és csökkentjük a rosszat. Amikor az emberek ma híreket vagy információkat keresnek nálunk, minőségre optimalizált találatokat kapnak, nem pedig szenzáció szerint rangsoroltakat" - tette hozzá.

A cég a tavaly novemberi amerikai választások óta is olyan videók ezreit távolította el, amelyek a szavazással kapcsolatosan tartalmaztak fals információkat. A legtöbbet ezek közül kevesebb mint százan láthatták a törlést megelőzően.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×