eur:
380.08
usd:
353.04
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Nyitókép: Pixabay

Új gombot kap a YouTube, lesznek, akik imádni fogják

Nyár végétől több helyről is eltávolítja a hivatkozásokat a YouTube, miközben a videómegosztóra érkezik majd egy olyan új gomb, melynek használatával webshopokra vagy közösségi oldalakra is eljuthatunk.

A YouTube legfőbb célja a spameket reklámozó felhasználók visszaszorítása, ezért a következő hetekben számos változás lesz a videómegosztón – írja a hvg.hu.

A tervek szerint nem adnak már teret azoknak a hivatkozásoknak, melyeket a short videók leírásában és megjegyzéseiben, valamint az élő közvetítések alatt láthatunk. További újítás lesz, hogy

augusztus 31-től az asztali böngészőben már nem tudunk rákattintani a csatornák borítóképénél található közösségi oldalakra mutató hivatkozásokra.

A cég a változtatásokkal megakadályozná a rosszindulatú felhasználókat abban, hogy visszaéljenek a platform nyújtotta lehetőségekkel. A mostani lépések főként azért váltak szükségessé, mert

a csalók sokszor osztanak meg olyan linkeket, melyek teljesen más oldalra terelik az internetezőket, mint ahová eredetileg el szerettek volna jutni.

A lap megjegyzi, hogy a videómegosztó platform bővíti a YouTube Studiót is: augusztus 23-tól egy új link jelenik meg a Feliratkozás gomb mellett. Ennek segítségével akár webshopokra vagy közösségi oldalakra is elnavigálhatunk.

A YouTube jelezte azt is, hogy hatékonyabban lépne fel azokkal a fiókokkal szemben, amelyek valaki másnak adják ki magukat. A cég tájékoztatása szerint az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához képest több mint 35 százalékkal több olyan fiókot töröltek, amelyek visszaéltek mások személyes adataival.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×