eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Keszegek. Megkezdődött a november végéig tartó őszi lehalászás a hajdúszoboszlói Bocskai Halászati Kft. tenyésztavaiból. A 12 tó 460 hektáros területén pontyot, busát, amurt, harcsát, kárászt, keszeget, süllőt és compót tenyésztenek. Az éves eladásra kerülő mennyiség felét külföldön, felét hazai piacokon értékesítik.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Inváziós halak a Balatonba? Van benne ráció

"A természetvédelemmel partneri viszonyban a jövőben át kell gondolni, hogy milyen víztípusba milyen halfajt érdemes telepíteni" - véli a Mohosz alelnöke.

A Hírbalaton a hang.hu-ra hivatkozva azt írja, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnökhelyettese szerint "a természetvédelemmel partneri viszonyban a jövőben át kell gondolni, hogy milyen víztípusba milyen halfajt érdemes telepíteni".

Dérer István szerint lehet, hogy meglepő, amit mond, de a vizek halállományának az összetételét is meg kell vizsgálni, a jövőben az őshonos állományok védelme és a klímaváltozás hatásainak átvezetése érdekében a legtöbb helyen át kell alakítani ezt a szerkezetet.

Szerinte egyre világosabban látszik, hogy az éghajlatváltozásnak nagyon nagy vesztes halfajai vannak, gondol elsősorban a csukára, ugyanakkor meg kell vizsgálni akár a tabuk ledöntésével is, hogy mit lehetne még telepíteni és hová, a szükséglet, az alkalmazkodóképesség, a kieső fajok kiváltásának igénye figyelembevételével. Példaként az amurt, a csíkos sügért és a tokféléket említette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×