eur:
394.22
usd:
370.38
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Taylor Swift amerikai énekesnő érkezik a Time 100 gálára New Yorkban 2019. április 23-án. Az estélyt a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberét bemutató válogatásának tiszteletére rendezték.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Ezerlábút neveztek el egy amerikai énekesnőről

Egy amerikai tudós rajongását fejezte ki azzal, hogy Taylor Swiftről keresztelt el egy rovart.

A 32 éves sztár Taylor Swift nevét viselő új ezerlábú fajt a virginiai műszaki egyetem (Virginia Tech) kutatói fedezték fel az az Appalache-hegységben. A körülbelül 22 centiméter hosszú, gerinctelen állat a Swift Twisted-Claw Millipede nevet kapta, tudományos elnevezése pedig Nannaria swiftae. A névadó a kutatás egyik vezetője, Derek Hennen volt. Az amerikai tudós a Twitteren arról írt, hogy nagy rajongója Swift zenéjének, tanulmányai során sok erőt merített belőle, és azzal akarta kifejezni elismerését, hogy az új tennessee-i fajt róla nevezte el.

Hennen és kutatótársai öt éves kutatómunkával 17 új ezerlábúfajt azonosítottak tanulmányukban, amely a ZooKeys folyóiratban jelent meg. Hennen az egyik új fajnak felesége után a Nannaria marianae nevet adta - számolt be róla a Rolling Stone magazin.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×