eur:
393.61
usd:
369.34
bux:
65730.6
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Antigén tesztes koronavírus-szűrésre felállított mobil mintavételező állomás a fővárosi Baross téren 2020. december 19-én. Négy helyszínen öt napon át ingyenes önkéntes szűrést biztosít a Fővárosi Önkormányzat az előre regisztrált budapesti polgároknak, összesen 7500 tesztet.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Fél perc alatt eredményt produkál egy új antigénteszt

A British Airways a légi közlekedés újraindítására teszteli azt a nagyon megbízható antigéntesztet, amely nyálból 25 másodperc alatt nagy bizonyossággal állapítja meg, fertőzött-e a vizsgált személy.

A brit nemzeti légitársaság az első, amely tesztelni kezdi a nagyon megbízhatónak tartott Pelican antigéntesztet: a repülőgépek személyzete és a légiutas-kísérők lehetnek az első, akiken kipróbálják az antigéntesztet. Az eredményeket összehasonlítják majd a jelenleg is használatban levő tesztek által produkált eredményekkel, írja a Sky News.

A légitársaság azt várja a Pelicantól, hogy komoly szerepet játszhat a légi közlekedés újraindításában: Nagy-Britanniában a tervek szerint hétfőtől ismét engedélyezett a nemzetközi utazás, igaz, egyelőre mindössze 12 országba repülhetnek a britek anélkül, hogy hazatéréskor karanténba kellene vonulniuk.

A BA vezérigazgatója, Sean Doyle elmondta, hogy a légitársaság elkötelezett az egyszerű és megfizethető tesztelési megoldások megtalálása mellett annak érdekében, hogy ügyfeleik újra utazhassanak.

"Úgy gondoljuk, hogy ez az új ultragyors teszt mindent megváltoztat, ezért örömmel dolgozunk együtt a Canary csapatával, hogy a tesztprogramot a repülőgépek és az utaskabinok személyzetével indítsuk el, mielőtt megvizsgálnánk, milyen szerepet játszhat ez a tesztelési lehetőség az ügyfelek számára" - tette hozzá.

A non-invazív teszt a koronavírusos esetek 98 százalékát képes kiszűrni, álpozitív eredményt pedig egyáltalán nem ad.

A nyálmintát egy eldobható érzékelőegységbe kell helyezni, majd azt felrázni és betenni egy újrafelhasználható digitális leolvasóba, amely egy Bluetooth-kompatibilis eszközhöz, például okostelefonhoz csatlakozik. Az eredmény 25 másodpercen belül rendelkezésre áll. Európában az eszköz már engedélyezett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×