INFORÁDIÓ
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid

koronavírus

teszt

antigén alapú teszt

Antigén tesztes koronavírus-szűrésre felállított mobil mintavételező állomás a fővárosi Baross téren 2020. december 19-én. Négy helyszínen öt napon át ingyenes önkéntes szűrést biztosít a Fővárosi Önkormányzat az előre regisztrált budapesti polgároknak, összesen 7500 tesztet.

Fél perc alatt eredményt produkál egy új antigénteszt

Infostart

A British Airways a légi közlekedés újraindítására teszteli azt a nagyon megbízható antigéntesztet, amely nyálból 25 másodperc alatt nagy bizonyossággal állapítja meg, fertőzött-e a vizsgált személy.

A brit nemzeti légitársaság az első, amely tesztelni kezdi a nagyon megbízhatónak tartott Pelican antigéntesztet: a repülőgépek személyzete és a légiutas-kísérők lehetnek az első, akiken kipróbálják az antigéntesztet. Az eredményeket összehasonlítják majd a jelenleg is használatban levő tesztek által produkált eredményekkel, írja a Sky News.

A légitársaság azt várja a Pelicantól, hogy komoly szerepet játszhat a légi közlekedés újraindításában: Nagy-Britanniában a tervek szerint hétfőtől ismét engedélyezett a nemzetközi utazás, igaz, egyelőre mindössze 12 országba repülhetnek a britek anélkül, hogy hazatéréskor karanténba kellene vonulniuk.

A BA vezérigazgatója, Sean Doyle elmondta, hogy a légitársaság elkötelezett az egyszerű és megfizethető tesztelési megoldások megtalálása mellett annak érdekében, hogy ügyfeleik újra utazhassanak.

"Úgy gondoljuk, hogy ez az új ultragyors teszt mindent megváltoztat, ezért örömmel dolgozunk együtt a Canary csapatával, hogy a tesztprogramot a repülőgépek és az utaskabinok személyzetével indítsuk el, mielőtt megvizsgálnánk, milyen szerepet játszhat ez a tesztelési lehetőség az ügyfelek számára" - tette hozzá.

A non-invazív teszt a koronavírusos esetek 98 százalékát képes kiszűrni, álpozitív eredményt pedig egyáltalán nem ad.

A nyálmintát egy eldobható érzékelőegységbe kell helyezni, majd azt felrázni és betenni egy újrafelhasználható digitális leolvasóba, amely egy Bluetooth-kompatibilis eszközhöz, például okostelefonhoz csatlakozik. Az eredmény 25 másodpercen belül rendelkezésre áll. Európában az eszköz már engedélyezett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018