eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vegyész analitikus dolgozik az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székházában, Sydney-ben 2020. augusztus 19-én. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette, hogy az AstraZeneca és az ausztrál kormány közötti megállapodásnak köszönhetően az ausztrál lakosok a világon az elsők között fogják megkapni a koronavírus elleni vakcinát, amennyiben azt sikerül kifejlesztenie a cégnek.
Nyitókép: Vegyész analitikus dolgozik az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székházában, Sydney-ben 2020. augusztus 19-én. (MTI/AAP/Dan Himbrechts)

Új részletek a leállított, majd újraindított vakcinatesztről

A tesztben résztvevő betegnél vírusos gerincvelő-gyulladás tünetei léptek fel, de a független vizsgálat megnyugtató dolgokat is megállapított.

Lehetséges, hogy nem az oltóanyag számlárája írható az a betegség, amely miatt leállították az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszercég koronavírus-vakcinájának tesztelési programját - olvasható a dokumentumban, amelyet szerdán töltött fel honlapjára az Oxfordi Egyetem.

A tesztelés újraindítását már múlt héten bejelentették.

A Covid-19 betegség elleni oltóanyag-jelölt globális tesztjeire való felvételt szeptember 6-án leállították, miután a nagy-britanniai teszt egyik résztvevőjénél súlyos mellékhatások jelentkeztek. Úgy vélték, a betegnél vírusos gerincvelő-gyulladás tünetei léptek fel.

Az idegrendszeri tünetek - többek között az érzékelés megváltozása, a végtagok gyengesége - miatt lefolytatták az AZD1222 vagy ChAdOx1 nCoV-19 elnevezésű vakcinajelölt biztonsági ellenőrzését, ez idő alatt a tesztek szüneteltek - olvasható a dokumentumban.

"Nem valószínű, hogy a tünetek összefüggnek a vakcinával,

vagy nincs elégséges bizonyíték arra, hogy ki lehessen jelenteni, a tünetek kapcsolatosak, vagy sem az oltóanyaggal - állapították meg a független vizsgálat után.

A tesztprogramot újraindították Nagy-Britanniában, Brazíliában és a Dél-afrikai Köztársaságban, az Egyesült Államokban azonban még nem.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×