eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Nyitókép: mta.hu

Félbeszakadt az MTA online közgyűlése

Az ügyrendi szavazások után hirtelen nagy terhelés érte az MTA Titkárság webszervereit, ami lehetetlenné tette a további szavazásokat. Folytatás hétfőn.

Mérlegelve a járványhelyzet adta lehetőségeket és szem előtt tartva a közgyűlés tagjainak egészségét és biztonságát, Lovász László elnök távjelenlét formájában, az internetes vita lehetőségét biztosítva hívta össze a Magyar Tudományos Akadémia 193., rendes közgyűlését.

Az előterjesztések közül 14-et elektronikus úton már korábban megkaptak a közgyűlési képviselők. A javaslatokkal kapcsolatos vitára ezután tíz nap állt rendelkezésükre, majd három nap arra, hogy online szavazzanak a határozattervezetekről.

Szerdán rendben meg is kezdődött a közgyűlése, de az ügyrendi szavazások után hirtelen nagy terhelés érte az MTA webszervereit, ami lehetetlenné tette a további szavazásokat. Hasonló esetre az előző hetek tesztelése alatt nem volt példa.

Tulassay Tivadar levezető elnök a közgyűlést berekesztette. A technikai probléma okainak kivizsgálása folyamatban van.

Az elfogadott napirendet a közgyűlés július 6-án, 10 órára meghirdetett ülésnapján fogja megtárgyalni, amikor a tervek szerint megválasztják az Akadémia új vezetőit.

Az MTA elnöki posztjára ketten pályáznak, Freund Tamás és Pléh Csaba. Mindketten vendégei voltak az InfoRádió Aréna című műsorának, a Freund Tamással készült interjút itt, míg a Pléh Csabával készültet itt olvashatja el. Illetve meg is hallgathatja őket:

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×