INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

mta

közgyűlés

félbeszakadt

Félbeszakadt az MTA online közgyűlése

Félbeszakadt az MTA online közgyűlése

Infostart

Az ügyrendi szavazások után hirtelen nagy terhelés érte az MTA Titkárság webszervereit, ami lehetetlenné tette a további szavazásokat. Folytatás hétfőn.

Mérlegelve a járványhelyzet adta lehetőségeket és szem előtt tartva a közgyűlés tagjainak egészségét és biztonságát, Lovász László elnök távjelenlét formájában, az internetes vita lehetőségét biztosítva hívta össze a Magyar Tudományos Akadémia 193., rendes közgyűlését.

Az előterjesztések közül 14-et elektronikus úton már korábban megkaptak a közgyűlési képviselők. A javaslatokkal kapcsolatos vitára ezután tíz nap állt rendelkezésükre, majd három nap arra, hogy online szavazzanak a határozattervezetekről.

Szerdán rendben meg is kezdődött a közgyűlése, de az ügyrendi szavazások után hirtelen nagy terhelés érte az MTA webszervereit, ami lehetetlenné tette a további szavazásokat. Hasonló esetre az előző hetek tesztelése alatt nem volt példa.

Tulassay Tivadar levezető elnök a közgyűlést berekesztette. A technikai probléma okainak kivizsgálása folyamatban van.

Az elfogadott napirendet a közgyűlés július 6-án, 10 órára meghirdetett ülésnapján fogja megtárgyalni, amikor a tervek szerint megválasztják az Akadémia új vezetőit.

Az MTA elnöki posztjára ketten pályáznak, Freund Tamás és Pléh Csaba. Mindketten vendégei voltak az InfoRádió Aréna című műsorának, a Freund Tamással készült interjút itt, míg a Pléh Csabával készültet itt olvashatja el. Illetve meg is hallgathatja őket:

Freund Tamás az Arénában
 
Pléh Csaba az Arénában
 

Nyitókép: mta.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018