eur:
389.95
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Óriási lehet a fertőzöttség a gyerekek körében egy új kutatás szerint

Ez az eddig rejtett részlet jelentősen alábecsülheti az egészségügyi ellátórendszerekre és a gyermekgyógyászati intenzív osztályokra vonatkozó igényeket.

Az új koronavírussal fertőzött gyermekek száma sokkal magasabb lehet annál, mint ami jelenleg a jelentésekben szerepel – írja egy napokban publikált amerikai tanulmány alapján az Origo.

A kutatók becslése alapján minden olyan gyermekre, akinek intenzív ápolásra van szüksége a koronavírus miatt, átlagosan 2381 vírushordozó gyermek jut – áll a Dél-Floridai Egyetem (USF) új publikációjában, amely a Journal of Public Health Management and Practice című egészségügyi szakfolyóiratban jelent meg. Ez a számítás a Kínai Betegségmegelőzési Központ tanulmányát követi, amely több mint 2100 koronavírussal fertőzött gyermek esetét elemezte.

A friss kutatásban napvilágot látott adatok alapján március 18. és április 6. között 74 gyermek került intenzív osztályokra a koronavírus miatt, így ez alatt az idő alatt nagyjából 176 190 fiatalkorú fertőzött lehetett az Egyesült Államok területén. Ezeknek az eseteknek a 30 százalékát a 2 évnél fiatalabbak tették ki, míg a 2-11 év közöttiek aránya 24 százalék, a 12-17 év közöttieké pedig 46 százalék volt.

A modellek szerint ha az USA lakosságának 25 százaléka megfertőződik, 2020 végére a súlyosabb tüneteket mutató, és így kórházi kezelést igénylő gyermekek száma eléri az 50 ezret. Közülük 5400 páciens állapota válhat annyira kritikussá, hogy lélegeztetőgépre lesz szükségük. Az eddigi klinikai adatok alapján a kórházba kerülő kiskorúak átlagosan 14 nap alatt gyógyulnak fel annyira, hogy haza lehessen engedni őket.

Az amerikai tanulmány szerint habár a gyerekeknél kisebb eséllyel alakulnak ki súlyosabb tünetek, mint a felnőtteknél, a kórházaknak megfelelő kapacitással, felszereléssel és személyzettel készen kell állniuk a fiatalabb betegek magasabb számának fogadására is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×