eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Vérdíj tudósoknak

Egy amerikai tanácsadó csoport fejenként 10 ezer dollárt ajánlott fel tudósoknak és közgazdászoknak azért, hogy megkérdőjelezzék azt a jelentést, amelyet ma ad ki Párizsban a klímaváltozásról az ezzel megbízott kormányközi szakértői csoport (IPCC) - írta a The Guardian című londoni napilap.

Az American Enterprise Institute (AEI), amelyet az ExxonMobil olajóriás finanszíroz, amerikai, nagy-britanniai és más országbeli tudósoknak ajánlott fel pénzt azért, hogy írjanak a jelentés tökéletlenségét hangsúlyozó cikket.

A jelentésnek minden szavát külön tárgyalta meg 130 ország 500 szakértője.

Az IPCC-t 1988-ban hozta létre az ENSZ. Ez a legszélesebb körű szakértői testület, amely a világnak a klímaváltozásokkal foglalkozó tudományos életét képviseli. Legutóbbi jelentését 2001-ben tette közzé.

Az AEI leveleiben azt nehezményezi az IPCC jelentésével kapcsolatban, hogy "ellenez minden ésszerű és eltérő véleményt hangoztató kritikát, és olyan sommás megállapításokat tesz, amelyek nehezen állják ki egy elemzés próbáját".

Éppen ezért a The Guardian szerint az amerikai intézet a jelentést elítélő cikkeket akar összegyűjteni.

Kenneth Green, az AEI tagja megerősítette a brit lapnak a levelek szétküldésének tényét, és közölte: tartalmukat egy folyóiratban teszik közzé.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×