eur:
393.59
usd:
368.11
bux:
66311.1
2024. április 24. szerda György

Gates szerint a Vistánál nincs biztonságosabb

Bill Gates állítja: Vista a valaha készült legbiztonságosabb operációs rendszer. A Microsoft tulajdonosa szerint normális, hogy a Vistát csaknem kétszer annyiért árulják Európában, mint az Egyesült Államokban.

A várakozások szerint 2007 végére már több százmillió gépen fut majd a Vista, sokan azonban szkeptikusak.

Bár Bill Gates szerint a Vista biztonsági rendszere nagyon megnehezíti majd a rosszindulatú behatolók dolgát, a szakértők szerint valamikor az új operációs rendszer hibái is kiderülnek, a Microsoft pedig kénytelen lesz újabb és újabb fejlesztéseket elvégezni, hogy betömjék a lyukakat.

"A hírnév és a bevétel miatt is rendkívül fontos a Microsoftnak, hogy a Vista biztonságosabb és stabilabb legyen, mint az XP" - mondta egy telekommunikációs és szoftverfejlesztő cég, az Ovum elemzője az operációs rendszer egyéni felhasználóknak szánt verziójának londoni bemutatóján.

Különböző követelmények

A Vista nem fut majd minden számítógépen: az operációs rendszer használatához legalább 512 Mb-os memória, 800 megaHertzes processzor és 15 gigabyte-nyi szabad hely szükséges a számítógép merevlemezén.

Éppen ezért az operációs rendszerből egy, a fejlődő országok felhasználóinak szánt változat is készült, amely a kevésbé erős számítógépeken is fut.

Különböző árak

Annak ellenére, hogy a Vista különböző verziói minden igényt igyekeznek kiszolgálni, a felhasználók valószínűleg negatívan reagálnak majd arra, hogy az operációs rendszer Európában kétszer annyiba kerül, mint az Egyesült Államokban.

A Microsoft-vezér ezt a nemzeti valuták árfolyamai közötti változások indokolják.

A kereslet mégis minden bizonnyal nagy lesz, az Ovum szakértője szerint ez már csak azért is így van, mert a szoftvercég hat éve nem jelentkezett új Windows operációs rendszerrel, a felhasználók pedig már alig várják, hogy valami, az XP-nél újabbat és jobbat is kipróbálhassanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×