eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szinte hihetetlen: itt a pandapornó!

Thaiföldi tudósok saját bevallásuk szerint megtalálták az állatkerti pandák lassú szaporodásának ellenszerét: a pandapornót. Mindez nem vicc, hanem tapasztalat, hiszen a módszer szabályos bébibummhoz vezetett a világ egyik legkedveltebb, ugyanakkor legveszélyeztetettebb fajánál.

Az óriáspandák egyik legnagyobb szakértője, a kínai Csang Csie szerint a fogságban tartott pandák szaporulatának hirtelen megugrása egyértelműen annak köszönhető, hogy a hímeknek egymással párosodó pandákat mutató dvd-ket vetítettek.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a kissé szokatlan, ám a jelek szerint sikeres eljárást eddig csak az óriáspandák szülőhazájában, Kínában alkalmazták. A következő nagy lépés az lesz, ha a módszer tovább terjed az ázsiai országon.

Az igazság napja januárban jön el, amikor a Thaiföldön is kipróbálják a pandapornót - jelentette ki Prasertsak Buntragulpoontawee helyi kutató. A kissé szaftos audiovizuális megközelítés "ugyanazon az elven alapszik, mint amikor a csimpánzok dohányzó embereket látnak, majd megpróbálják őket utánozni" - mondta.

A kérdés jelentőségét jelzi, hogy a Kínán kívül élő 20 pandának idén egyetlen, természetes úton fogant utóda sem született.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×