eur:
394.89
usd:
366.32
bux:
71492.48
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Önmegsemmisítő SMS

A brit Staellium cég önmegsemmisítő SMS-szolgáltatást kínál azoknak, akik úgy szeretnének üzenetet küldeni, hogy az a fogadó készülékén ne maradjon meg, esetleg bizonyítéknak.

Az elküldött szöveges üzeneteket a cég számítógépei tárolják, a címzett csak egy WAP-os linket kap, ahova belépve elolvashatja az üzenetet, amely 40 másodperccel a megnyitás után „megsemmisül”.

Azért idézőjeles a megsemmisülés, mert a brit törvények szerint a szolgáltató szerverein legalább hat hónapig tárolni kell minden üzenetet, de ezekhez csak bírósági felhatalmazással lehet hozzájutni.

A szolgáltatás egyelőre csak a brit mobilhálózatokban működik, és egy 12 üzenetes csomag ára 5 font, azaz üzenetenként 155 forint.

A szolgáltatás Nagy-Britanniában már csak azért is népszerű lehet, mert nemrégiben a Sun című bulvárlap közölte a focista David Beckham meglehetősen erotikus töltetű üzenetváltását egykori asszisztensével, a 29 éves Rebecca Loos-szal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Orosz helyett azerbajdzsáni gázt szállítana Ukrajna a jövő évtől a saját tranzitvezetékein, és erről, illetve egyéb lehetőségekről már zajlanak az egyeztetések – ezt a fontos bejelentést tette a Bloombergnek adott szerdai interjúban Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szavai afelé mutatnak, hogy Magyarország kisebb, évi 1 milliárd köbméteres, hosszú távú orosz gázvásárlási szerződését át kellene írni, és ez megerősíti a Portfolio múlt heti elemzését, amelyben azt vázoltuk, hogy hamarosan széteshet a magyar-orosz gázvásárlási struktúra jelenleg ismert formája.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×