eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma

Káros-e a mobil?

A magyar mobiltelefon tulajdonosok bizonytalanok telefonjaik egészségkárosító hatásaival kapcsolatban, ugyanakkor hajlandóak lennének többet fizetni egy olyan készülékért, amelyik alacsonyabb szintű sugárzást bocsát ki - közölte a TNS Hungary hétfőn az MTI-vel.

A TNS kutatása szerint az emberek többsége bizonytalanságától függetlenül engedélyezné kiskorúak mobiltelefon használatát.

A TNS Hungary piackutató vállalat reprezentatív mintavételű kutatása során ötszáz 18 éves és idősebb, magyar állampolgár fejtette ki véleményét a mobiltelefon veszélyei kapcsán.

A megkérdezettek több mint 20 százaléka úgy véli, hogy a telefonok sugárzása súlyos egészségkárosító hatással bír, ám körülbelül azonos mértékben vannak azok is, akik nem tartják veszélyforrásnak a készülékeket.

Az adatok szerint a megkérdezettek közül a 18-29 éves korosztály bízik abban, hogy jelenleg egyáltalán semmiféle egészségügyi következménye nincs annak, ha valaki sokat mobilozik.

Meglepő módon a legtöbbet mobiltelefonáló 30-50 év közöttiek szinte ugyanúgy vélekednek a mobiltelefonok veszélytelenségéről, mint a már említett fiatalabb korosztály.

A legjobban a 60 év fölöttiek aggódnak annak ellenére, hogy a statisztikák szerint ez a korosztály használja a legkevésbé a mobiltelefont.

A TNS Hungary kutatása alapján az is elmondható, hogy a megkérdezettek 60 százaléka hajlandó lenne többet fizetni egy olyan készülékért, amelyik bizonyítottan alacsonyabb szintű sugárzást bocsát ki.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×