eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyógyul az új arcú nő

Hat héten belül elhagyhatja a kórházat az a 38 éves francia nő, akin a világ első részleges arcátültetését hajtották végre - közölték a páciens orvosai. A teljes gyógyulás fél évig is eltarthat.

A 38 éves francia nőnek májusban harapta le egy kutya a száját és az orrát; a hiányzó arcrészek pótlását egy agyhalott személy szerveinek felhasználásával hajtották végre Amiens-ben.

Jean-Michel Dubernard, a műtétet végző orvosok egyike azt mondta: a páciens négy-hat hónap múlva érzi teljesen az új szövetrészeket.

A professzor, aki 1998-ban az első kézátültetést végezte, azt nyilatkozta, hogy a páciens minden várakozáson felül jól érzi magát, és ez azt is jelenti, hogy véget kell vetni az etikai vitáknak.

Szakértők korábban azt jósolták, hogy a beavatkozás számos etikai problémát vethet fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×