eur:
394.02
usd:
364.82
bux:
65490.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A kanadai Max Parrot a férfi hódeszkások slopestyle versenyszámának döntőjében a 2022-es pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Parrot aranyérmet nyert.
Nyitókép: MTI/AP/The Canadian Press/Sean Kilpatrick

Hódeszkában is áll a bál a bíráskodás miatt

Nemcsak a rövid pályás gyorskorcsolyázóknál, hanem a hódeszkásoknál is forronganak a versenyzők a bíráskodás miatt a pekingi téli olimpián.

"Mindenki, aki hódeszkázott, tudja, hogy elhibáztam a deszka megfogását. Nem titkolom" - ismerte el a hétfői slopestyle-ban győztes Max Parrot, aki szerint ennek ellenére az döntött, hogy riválisainak több kis hibája volt, neki pedig csak egy, igaz az nagyobb volt, mint ellenfeleié.

Ebben a számban a versenyzők ugratókkal és korlátokkal nehezített lejtőn mutatnak be különféle trükköket, szaltókat, forgásokat és csúszásokat. A trükköknél rendkívül fontos a deszka megfogása, ha ez nem sikerül, az olyan, mintha egy tornász a talajgyakorlata során elesne. A kanadai aranyérmes pedig a deszka helyett a térdét fogta meg a videofelvételek alapján.

A helyszíni beszámolók szerint a verseny után, amikor a zsűri tagjai betértek egy étterembe, az ott tartózkodó versenyzők kifütyülték őket.

A vezető bíró a sportággal foglalkozó internetes oldalnak elismerte, hogy visszanézve a győztes gyakorlatot más pontszámot kellene adni.

"De nagyon sok tényező van. Max védelmében csak azt tudom mondani, hogy ez még mindig őrült jó menet volt" - tette hozzá Iztok Sumatic, aki szerint a pontozók nem kaptak visszajátszást, ezért nem vették észre, hogy nem sikerült Parrot deszkafogása.

Sumatic szerint miután az eredmény hivatalossá vált, nincs mit tenni. Megjegyezte, eljutottak hozzá a kritikus hangok, de támogatást is kapott, például az ezüstérmes kínai versenyző edzőjétől.

A Phjongcshangban ezüstérmes Parrot, akinél 2019 januárjában Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak, 2,26 ponttal előzte meg Szu Ji-minget és 2,43-mal honfitársát, Mark McMorrist.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×