eur:
397.58
usd:
364.33
bux:
72218.86
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Koch Máté (b) és a francia Yannick Borel a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi párbajtőr csapatversenyének elődöntőjében a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Olimpiai döntőben a magyar férfi párbajtőrcsapat

Elnémult a Grand Palais, a magyarok fölényesen verték a házigazda és világranglistán első franciákat az olimpián.

Az elődöntőt Andrásfi Tibor kezdte Borel ellen, és okos, kiegyensúlyozott vívással 2-1-re győzött. Aztán Siklósi Gergely tudta növelni az előnyt, 6-4-gyel adta át. Koch és Midelton asszója kiegyensúlyozottan indult, majd a magyar kerekedett felül, higgadtan kivárt, lábat is talált, így 10-6-ra módosította az állást.

Andrásfi elkapta a fonalat, 5-2-re verte Cannone-t, így már hét tus volt közte. Koch és Borel nagyot csatázott, a magyar szép találatokat vitt be, végül 9-8 lett a csörte. Siklósi leiskolázta Midletont, remekül vívott, szépen védekezett, a 6-2-es asszó után már 30-18 volt az állás – el is csendesült a Grand Palais.

A franciák cseréltek, de Allegre nem tudta kizökkenteni Kochot, 5-3-mal még nőtt az előny. Midelton 3-0-lal kezdett Andrásfi ellen, aztán a magyar egyenlített az asszón belül, és 40-26-tal adta át a pástot.

Siklósi és Borel zárta az elődöntő, a francia próbálkozott, de 5-4-gyel a miénk lett az asszó,

45-30-mal pedig az elődöntő.

A fináléban Japán lesz az ellenfél, a döntő fél 9-kor kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Falus András génkutató: Imane Helif állapota egyenértékű a biológiai doppinggal

A nők között bokszoló Imane Helif algériai olimpikon egy olyan genetikai eltéréssel született nő, akit a magas tesztoszteronszintje a férfiakéhoz mérhető fizikai adottságokkal ruházott fel. Az ügyben az InfoRádió Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, génkutatót kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Amerikai atomfegyverek áraszthatják el a világot, komor jövőkép sejlik fel Ukrajna előtt – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Amerikai atomfegyverek áraszthatják el a világot, komor jövőkép sejlik fel Ukrajna előtt – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az orosz Taszsz hírügynökség számolt be Vipin Narang, az amerikai védelmi miniszter űrpolitikáért felelős megbízott helyettese kijelentéséről, amely szerint az Egyesült Államok megnövelheti a telepített nukleáris robbanófejek számát.Ukrajna közzétette, hogy hány ember távozására számítanak 2024-ben és 2025-ben az országból. A számok nagyon aggasztó jövőt vázolnak fel Kijev számára a jövőben – közölte az Ukrán Nemzeti Bank jelentését a Kyiv Independent. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×