eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Szerhij Rebrovval is találkozott Orbán Viktor Kijevben

A magyar miniszterelnök megdicsérte az ukrán labdarúgó-válogatott játékosait és szövetségi kapitányát, szerinte balszerencse volt, hogy nem jutottak tovább a csoportjukból a németországi Európa-bajnokságon.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Orbán Viktor, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Magyarország kormányfője először látogatott el Kijevbe azóta, hogy Oroszország 2022 februárjában megtámadta Ukrajnát. A magyar miniszterelnök nemcsak Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel tárgyalt, hanem találkozott az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Szerhij Rebrovval is.

A Ferencvárossal három bajnoki címet nyert és a zöld-fehér csapatot 2020 őszén a BL-csoportkörbe vezető ukrán szakember Volodimir Zelenszkij társaságában beszélgetett Orbán Viktorral, aki a TikTok-oldalán egy videót is megosztott a rövid társalgásról. A Mandiner beszámolója szerint a magyar kormányfő megdicsérte az ukrán szövetségi kapitányt, szerinte jól játszottak a játékosai a németországi Európa-bajnokságon, mire Szerhij Rebrov udvariasan azt válaszolta, hogy a magyar válogatott is jól szerepelt.

@viktor_a_tiktokon Váratlan találkozás #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #Rebrov #EURO2024 ♬ eredeti hang - Viktor a TikTokon

Orbán Viktor hozzátette: a magyar válogatott kiesése miatt nem volt boldog, az ukrán csapatnak viszont gratulált, szerinte a balszerencse számlájára írható, hogy nem jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az ukrán válogatott úgy végzett csoportja utolsó helyén, hogy mind a négy csapat négy ponttal zárt, viszont Rebrov csapatának volt a legrosszabb a gólkülönbsége.

A magyar miniszterelnök azt is megkérdezte, hogy megy a sora Szerhij Rebrovnak, mire a szövetségi kapitány kijelentette: Magyarországhoz képest nehéz az élet Ukrajnában. „Igazán szép gesztus, hogy itt vagy, később beszélünk” – búcsúzott Orbán Viktor Szerhij Rebrovtól.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×