eur:
391.1
usd:
360.15
bux:
73631.14
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: hunfencing.hu

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége.

A Magyar Vívószövetség (MVSZ) honlapjának keddi beszámolója felidézi, hogy Solti - aki Hátszegi Hatz Józseftől leste el a szakág fortélyait - a Budapesti Honvédnál kezdte az edzősködést. Tanítványai között volt Orosz Gyula, Szelei István, László Dezső, Pál Gábor és Tuschák Katalin is. Ő érte el, hogy a tőrvívás is helyet kapjon a Semmelweis utcai "szentélyben".

Az MTK-ba már ismert és sikeres edzőként került, és Szőcs Bertalannal közösen az ország egyik legerősebb tőrszakosztályát építette fel. Ekkor már a válogatott mellett is dolgozott. Azokban az esztendőkben került a "kezei közé" Mohamed Aida, aki világbajnoki ezüstérmével és olimpiai negyeddöntőivel a magyar tőrvívás utóbbi negyven évének legeredményesebbje lett. Negyven évig alkottak edző-tanítvány párost, függetlenül attól, hogy Mohamed melyik klubban vívott, illetve, hogy a mester melyik szakosztályban dolgozott.

Soltinak szintén elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Ferencváros vívószakosztályt alapított, ezért az MVSZ mellett az FTC is saját halottjának tekinti.

Címlapról ajánljuk
Itt a friss döntés az alapkamatról

Itt a friss döntés az alapkamatról

Az előző kamatdöntő ülést követően Virág Barnabás, az MNB alelnöke azt mondta: júniustól új szakasz következik a monetáris politikában, ebben az időszakban a jegybank számára érdemben szűkebb mozgástér áll rendelkezésre az alapkamat csökkentésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Megint kezdenek lendületbe jönni a tőzsdék

Megint kezdenek lendületbe jönni a tőzsdék

Joe Biden visszalépését követően raliztak tegnap az amerikai tőzsdék, elsősorban az elmúlt hetekben megütött technológiai részvényekre vetették rá magukat a befektetők, a Dow így alulteljesített az S&P 500-hoz és a Nasdaqhoz képest. Ezek után az ázsiai tőzsdéken a lendület már fogyni kezdett, csak vegyes mozgásokat láttunk, míg Európában a nap első fele iránykereséssel telt, délutánra viszont elkezdett javulni a hangulat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×