eur:
390.37
usd:
357.75
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Kevin Magnussen, a Haas dán versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíjának otthont adó montreali Gilles Villeneuve pályára érkezik 2024. június 7-én, az első szabadedzés előtt. A futamot június 9-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Magnussennek mennie kell

A Forma-1-es Haas csapat nem hosszabbítja meg a dán Kevin Magnussen versenyzői szerződését, ami a mostani szezon végén jár le.

Az amerikai tulajdonú csapat csütörtökön azt közölte, hogy Magnussen nem távozik, de még nem határozták meg, milyen szerepet tölthet be a jövő évtől.

A 31 éves pilótának a mostani a második időszaka és a hetedik idénye a Ferrari-motorokat használó csapatnál. Először 2017-ben csatlakozott és 2020 végén távozott a Haastól, majd 2022 márciusában tért vissza. A McLaren és a Renault korábbi pilótájának a vasárnapi Magyar Nagydíj lesz a 135. futama jelenlegi csapatának színeiben, ezzel rekorder a Haas istállónál.

Komacu Ajao csapatfőnök felidézte, volt néhány emlékezetes versenyhétvégéjük együtt, például a figyelemre méltó ötödik helyezés a 2022-es Bahreini Nagydíjon.

A dán a mostani szezonban 12 versenyen öt pontot szerzett, csapattársa, Nico Hülkenberg 22-t. A 36 éves német versenyző az évad végén a Sauberhez szerződik, a helyét a brit Oliver Bearman veszi át. Magnussen utódja az Alpine-tól távozó Esteban Ocon lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Betonfalba csapódtak az elektromos autók Európában

Betonfalba csapódtak az elektromos autók Európában

Megérkeztek az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) havi újautó értékesítési statisztikái, melyek alapján kifejezetten erősre sikerült a június, hiszen az EU-ban 4,3 százalékkal nőttek az eladások, ezzel pedig az év legjobb havi adatát sikerült produkálni. A legtöbbet továbbra is benzines autóból veszik, de egyre jobban zárkóznak fel a hibridek, viszont a többi hajtáslánc - beleértve a teljesen elektromost - továbbra is jelentősen le van maradva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 17:47
×
×
×
×