eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Pierre Gasly, az Alpine francia versenyzője nézi autóját, miután a gumifalnak ütközött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának második szabadedzésén a szuzukai pályán 2023. szeptember 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Az egyik pilótája már megvan az Alpine-nak

Szerződést hosszabbított a Forma-1-es Alpine csapattal a francia Pierre Gasly.

A francia istálló csütörtöki bejelentésében nem jelezte, hogy mennyi időre szól a megállapodás, csak annyit jegyzett meg, hogy „több évre”.

„Otthon érzem magam ennél a nagyszerű csapatnál. Élvezem, hogy igazi részese vagyok mind a Forma-1-es projektnek mind pedig az Alpine jövőképének” – fogalmazott Gasly, aki a vasárnapi Spanyol Nagydíjon kilencedik volt, az összetettben pedig öt ponttal a 15. helyen áll.

A 28 éves pilóta a tavalyi szezon elején csatlakozott az Alpine-hoz, másfél év alatt 67 pontot szerzett, és kétszer állhatott dobogóra.

Az még nem dőlt el, hogy ki lesz Gasly társa a következő idényben, miután elválnak útjaik a szintén francia Esteban Oconnal. Sajtóértesülések szerint az istálló szeretné szerződtetni a spanyol Carlos Sainz Jr.-t, aki az év végén elhagyja a Ferrarit, és helyére majd a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton kerül.

Az Alpine a csapatok versenyében hetedik, nyolc szerzett ponttal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×