eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Ilyen szép helyeken laknak majd a válogatottak az Eb alatt

Az UEFA által ajánlott „főhadiszállások” közül válogattak a labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő válogatottak. Ismert, hogy a magyar küldöttség az osztrák határhoz közeli Weiler im Allgäuban, Bajorországban üt majd tanyát a jövő hét elején.

„A helyszínt az UEFA ajánlására választotta a válogatott szakmai stábja és az MLSZ, ráadásul a kontinentális szövetség által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is. Az elsődleges szempont azonban természetesen ezúttal is a zavartalan és minél profibb, kompromisszummentes felkészülési feltételek biztosítása volt.

Weiler im Allgäu első ránézésre ugyan távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől, ám Stuttgarttól mindössze kétórányi autóútra van, ami még mindig kevesebb utazást jelent, mintha a csapat repülővel utazna bárhova, hiszen a reptérre történő eljutást, a csomagok feladását, a repülést, a csomagok felvételét, majd a hotelbe történő eljutást összeadva minden esetben ennél hosszabb időbe telne eljutni egy mérkőzés helyszínére” – tájékoztatott a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja még januárban, amikor eldőlt, hol tölt majd június 10-től remélhetően minél hosszabb időt a válogatott.

Érdekes, hogy a szálláshely, a Tannenhof Resort, Sport & Spa honlapja immár magyarul is tájékoztat, s természetesen külön is jelzi, hogy az MLSZ ezt választotta csapattábornak a 2024-es Eb idejére. (Mielőtt magyar szurkolók az ottani szállásfoglaláson gondolkodnának erre az időszakra: a honlap jelzi, hogy erre az időszakra nem fogad más vendéget, mint a magyar labdarúgó-válogatott.)

Ami a további csapatokat, résztvevőket illeti, a németek – noha a közelmúltban felvetődött, hogy megszakad a DFB évtizedekre nyúló, örökösnek gondolt kapcsolata az Adidas céggel, Herzogenaurachban, a sportszergyártó cég campusán laknak majd.

A keret nagy része – a BL-döntőben érdekeltek kivételével – már a múlt héten találkozott, együtt nézték a Borussia Dortmund és a Real Madrid mérkőzését.

A svájciak egy közeli helyet választottak, Stuttgartba mennek, Waldauban lesz az edzőpályájuk. Különösen a Németországgal szomszédos országok csapatai kapcsán érdemes kiemelni, UEFA előírás, hogy minden válogatottnak Németországban kell főhadiszállást választani, a svájciak, például, nem járhatnak át „otthonról”.

A skótok már majdnem átmennek Ausztriába, közvetlenül annak határán lesznek, az 1936-os téli olimpia városában, Garmisch-Partenkirchenben, egy olyan szállodában, ami fejenként 250 euróba kerül egy éjszakára, a Sun szerint. A bulvárlap szerint a skót szurkolókat 40 éve ott élő skót szállodás és skót vendéglős is várja az elképesztően szép hegyekben.

Az osztrákok, tekintettel a mérkőzéseik helyszínére (egyszer Düsseldorf, kétszer Berlin a csoportszakaszban), nem bajoroszági szállodát választottak, hanem Berlinben ütnek tanyát. Grunewaldban, a Schlosshotelben laknak majd, s a Mommsenstadion szolgál majd edzőpályául.

A spanyolok a Fekete-erdőbe költöznek, közel ahhoz, ahol a Duna ered. A főhadiszállásuk Donaueschingenben lesz. A szálláshelyet Öschberghofnak hívják, a spanyol labdarúgó-szövetség anyaga is igazolja, fantasztikus hely.

Az angolok Türingiában laknak majd, Blankenhainban, a régi, NDK-s időkre semmiben sem elékeztető golfpályákkal is ellátott luxusszállodában laknak majd. Érdekes a választás, Gelsenkirchenben, Frankfurtban és Kölnben játszanak a háromoroszlánosok, ezen közül viszonylag Franfurthoz közeli a hely. Viszont, ha döntőbe jutnak, Berlin nincs messze…

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×