eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Megvan a 15.! A Real Madrid nyerte a BL-döntőt

A mérkőzés utolsó negyedében ellenfele fölé kerekedve, Daniel Carvajal és Vinícius Júnior egy-egy góljával, a Real Madrid 2-0-ra megnyerte Londonban a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-döntőt.

A Real Madrid a tizenötödik, a Borussia Dortmund a második BEK/BL-elsőségére tör. Az előjelek mindkét fél számára kedvezőek: mind Carlo Ancelotti, mind Edin Terzic a napokkal ezelőtt elhatározott összeállításban küldheti pályára a csapatát.

Két 2014-es világbajnok, Toni Kroos és Marco Reus búcsúzik klubjától. Ott van csapata kezdő tizenegyében Jude Bellingham és Jadon Sancho is (naná…), a királykategória 1955 óta íródó történetében először fordul elő, hogy a döntő mindkét csapatában játszik angol futballista, miközben nincs angol klub a fináléban.

A két kezdő tizenegy. Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen – Can, Sabitzer, Brandt, Sancho, Adeyemi - Füllkrug. Real Madrid: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Nacho, F. Mendy - Camavinga, Kroos – Fede Valverde, Bellingham – Rodrygo, Vinicius Junior.

Már három perc eltelt a mérkőzésből, de futball még nem volt: a gyepre berohanó szurkolókat figyelhettük.

Füllkrug (lesről) kilépett, végigment az akció, de Julian Brandt a kapu mellé lőtt.

A 21. percben Karim Adeyemi ziccerpasszt kapott a védők mögé, egyedül vitte rá Courtois-ra, de túl hosszan tolta meg a labdát az egyébként remekül kilépő kapus mellett, így nem tudott a kapuba találni.

A Dortmund két újabb helyzetet alakított ki, az egyikből Füllkrug a kapufát találta el.

Vinícius élesen belőtte a labdát, Schlotterbeck mentett.

A másik oldalon Adeyemi kiugrott, Courtois szépen védett.

Vinícus Júnior sárga lapot kapott, miután rácsúszott Kobel kapus lábára.

Sabitzer 18 méterről lőtt, Courtois jobbnak látta kiütni, nem fogta.

Nem hozott gólt az első félidő.

A 48. percben Toni Kroos szabadrúgása után a felső sarok elől ütötte ki Kobel a labdát, majd Carvajal fejelt a kapu fölé.

Carvajal lövését Maatsen lelassította, Kobel védett.

A 62. percben Füllgrug 12 méterről, előrevetődve fejelt, Courtois megint jól helyezkedett.

Vinícius ívelése elment Bellingham feje fölött, de kicsivel a bal kapufa mellett is. Kobel a homályba ment ki.

Az első csere a mérkőzésen, Karim Adeyemit váltotta Marco Reus.

A 74. percben vezetést szerzett a Real Madrid: Toni Kroos szögletét Dani Carvajal, a jobbhátvéd a balösszekötő helyéről fejelte, hat méterről, a kapuba, 0-1

Jude Bellingham eldönthette volna a meccset, 12 méterről lőtt, Schlotterbeck bele tudott érni.

Kobel vetődve kiütötte Toni Kroos 18 méteres szabadrúgását.

Jönnek a dortmundi csatárok, Brandt és Can helyére Malen és Haller érkezett.

Kobel nagy bravúrja: Camavinga felső sarkos labdáját védte.

A 83. percben Maatsen keresztbe passzolta a labdát, Bellingham elcsípte, Vinícius pedig az ilyeneket nem hagyja ki, 0-2.

Carlo Ancelotti cserélt: Bellingham helyére Joselu, Toni Kroos helyére pedig Luka Modric állt. Toni Kroos óriásit játszott.

Füllkrug a kapuba fejelte a labdát, de lesről, maradt a 0-2.

Brazil helyén brazil: Éder Militao váltja Rodrygót.

Vinícius Júnior hergeli még egy kicsit a közönséget, ahogy lemegy, Lucas Vázquez a pályán.

A Real Madrid 2-0-ra megnyerte a BL-döntőt, történe során tizenötödször hódította el a bajnokok tornájának serlegét.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×