eur:
396.52
usd:
371.17
bux:
70894.78
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: pixabay

Balhés BL-döntő: 53 embert őrizetbe vett a londoni rendőrség

Ötvenhárom embert őrizetbe vett a londoni rendőrség a Wembley Stadionban rendezett szombat esti Bajnokok Ligája-döntő idején elkövetett rendbontások miatt.

A Scotland Yard vasárnap hajnali tájékoztatása szerint öt embert azért vettek őrizetbe, mert a Real Madrid-Borussia Dortmund mérkőzés elején berohantak a pályára, a többieket pedig azért, mert a stadion környékén akartak áthatolni a biztonsági kordonokon és jegy nélkül próbáltak bejutni a meccsre, amely a madridi együttes 2-0 arányú győzelmével végződött.

A londoni rendőrség a tájékoztatás megfogalmazása szerint bizonyos abban, hogy "a szabálytalan bejutási próbálkozások túlnyomó többsége sikertelen volt".

A kiemelkedő sporteseményeken gyakran próbálnak áthatolni a kerítéseken vagy egyéb módon bejutni a rendezvény helyszínére olyanok, akiknek nincs belépőjegyük - áll a Scotland Yard közleményében.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az online felületeken megjelent videófelvételek, amelyek azt mutatják, hogy emberek csoportosan rohannak neki bejáratoknak, "nem feltétlenül ábrázolnak sikeres bejutási kísérleteket", mivel az első beléptetőpontok után rendszerint további többrétegű biztonsági szűrés következik.

A Scotland Yard már a BL-döntő előtt kétezer rendőrt vezényelt a brit főváros utcáira, különösen annak a tüntetésnek a helyszínére, amelyet az English Defence League (Angol Védelmi Liga) nevű szélsőséges jobboldali szerveződés alapítója, Tommy Robinson hívott össze London központjába.

A demonstráción több ezren vettek részt, a Scotland Yard szerint köztük sokan olyanok is, akiknek futballhuliganizmus miatt már volt dolguk a rendőrséggel.

Címlapról ajánljuk
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

hivatalos
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

A NATO döntéshozó szerve, az Észak-atlanti Tanács szerdán úgy határozott, hogy Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnököt nevezi ki a NATO következő főtitkárának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Telefonon beszélt egymással Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter – 2023 márciusa óta nem volt ilyen beszélgetés. A Pentagon szerint a két fél a nyitott kommunikációs csatornák fenntartásának szükségességéről beszélt, az orosz védelmi minisztérium szerint arra figyelmeztették Washingtont, hogy tovább eszkalálhatják a konfliktust az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányok. Donald Trump amerikai elnökjelölt két tanácsadója olyan béketervet tett le az asztalra, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás felpörgetésének fenyegetésével késztetné Oroszországot béketárgyalásokra. A Kreml úgy reagált, nyitottak a tárgyalásra a „harctéri realitások” tükrében, vagyis az elfoglalt területeket semmiképpen nem adják vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×