eur:
389.17
usd:
358.99
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Imre Bence a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság ötödik helyéért játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának

A játékos szerint újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, az hogy 12 év után sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban.

"Ez egy nagyon nagy győzelem, egy újabb nagy lépcsőfok a magyar férfi kézilabdában, ugye, 12 év után jutottunk ki újra olimpiára" - fogalmazott az M4 Sport hétfői Kézilabda Magazin című műsorában a 21 esztendős jobbszélső. Imre mind a kilenc lövését gólra váltotta a tatabányai olimpiai selejtezőtorna ötkarikás kvalifikációról döntő, Portugália elleni vasárnapi találkozóján, amelyen a mezőny legjobbjának választották, ő ugyanakkor nem veszi biztosnak a helyét az olimpiai keretben.

Kitért rá: bár néhány álma már megvalósult pályafutása során, jönnek "a következő célok, a következő kis küldetések".

"Ha az ember ott van egy olimpián, szeretné a legjobb helyezést elérni és nem hazakullogni a 12. hellyel vagy kiesni a csoportból. Akik ott lesznek az olimpián, mindent meg fognak tenni, hogy a lehető legjobb helyezést érjék el" - hangsúlyozta. - "Nagyon örülünk, hogy kijutottunk, innentől pedig mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legtovább jussunk."

A férfi kézilabdatorna sorsolási kalapjai:

1. Dánia, Spanyolország

2. Horvátország, Norvégia,

3. Magyarország, Németország

4. Szlovénia, Franciaország

5. Svédország, Egyiptom

6. Argentína, Japán

A csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább. A sorsolásra április 16-án kerül sor Párizsban.

Címlapról ajánljuk
Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát
Aréna

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
Háromhetes mélypontjára esett a forint

Háromhetes mélypontjára esett a forint

Kedd délután óta gyakorlatilag megállás nélkül gyengült a forint a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben a 390-es szintet is megközelítette az árfolyam csütörtökön, majd a vártnál minimálisan jobb amerikai GDP-adat mellett is hirtelen erőre kapott és 389 alá bukott a jegyzés. A holnapi amerikai inflációs adat még a mai GDP-adatnál is fontosabb lesz, amely akár komolyabb kilengéseket is hozhat a forint piacára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 30. 16:20
×
×
×
×