eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Imre Bence a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság ötödik helyéért játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának

A játékos szerint újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, az hogy 12 év után sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban.

"Ez egy nagyon nagy győzelem, egy újabb nagy lépcsőfok a magyar férfi kézilabdában, ugye, 12 év után jutottunk ki újra olimpiára" - fogalmazott az M4 Sport hétfői Kézilabda Magazin című műsorában a 21 esztendős jobbszélső. Imre mind a kilenc lövését gólra váltotta a tatabányai olimpiai selejtezőtorna ötkarikás kvalifikációról döntő, Portugália elleni vasárnapi találkozóján, amelyen a mezőny legjobbjának választották, ő ugyanakkor nem veszi biztosnak a helyét az olimpiai keretben.

Kitért rá: bár néhány álma már megvalósult pályafutása során, jönnek "a következő célok, a következő kis küldetések".

"Ha az ember ott van egy olimpián, szeretné a legjobb helyezést elérni és nem hazakullogni a 12. hellyel vagy kiesni a csoportból. Akik ott lesznek az olimpián, mindent meg fognak tenni, hogy a lehető legjobb helyezést érjék el" - hangsúlyozta. - "Nagyon örülünk, hogy kijutottunk, innentől pedig mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legtovább jussunk."

A férfi kézilabdatorna sorsolási kalapjai:

1. Dánia, Spanyolország

2. Horvátország, Norvégia,

3. Magyarország, Németország

4. Szlovénia, Franciaország

5. Svédország, Egyiptom

6. Argentína, Japán

A csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább. A sorsolásra április 16-án kerül sor Párizsban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×