eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szabó-Feltóthy Eszter (elöl) a női 200 méteres hátúszás elődöntőjében a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 16-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Molnár Dóra és Szabó-Feltóthy Eszter is finalista Dohában

Molnár Dóra és Szabó-Feltóthy Eszter is döntőbe jutott női 200 méter háton a dohai úszó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A két, egyaránt párizsi olimpiai szintidővel rendelkező versenyző az első elődöntőben volt érdekelt. Féltávnál Molnár állt jobban, de a harmadik ötvenen Szabó-Feltóthy kiválóan úszott és feljött a második helyre - Molnár ekkor harmadikként tempózott –, s a célba is ebben a sorrendben csaptak be a futamgyőztes ausztrál Jaclyn Barclay mögött.

Szabó-Feltóthy 2:09.42 perces idővel a harmadik, Molnár 2:10.31-gyel a hetedik helyen jutott be a szombati fináléba.

„A második futam előtt bizakodtunk, hogy ezúttal sikerül bejutunk a döntőbe, nem pedig a kilencedik és a tizedik helyen végzünk, úgyhogy örömteli, hogy sikerült" - értékelt az M4 Sport helyszíni stábjának Szabó-Feltóthy Eszter. A Vasas SC sportolója kiemelte: nagy löketet ad neki, hogy pályafutása során először világbajnoki döntőben szerepelhet, ahol nem lesznek elvárásai, "szeretne felszabadult úszást produkálni".

Molnár Dóra elmondta, a fináléra „jól rápihen majd", és ő is szeretné élvezni és a legtöbbet kihozni a döntőből. Remélem, az időm is jobb lesz, mert csütörtök óta nem sok pihenőm volt” – tette hozzá Budafóka SE úszója.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×