eur:
391.91
usd:
359.44
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella
Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnöke, tulajdonosa érkezik a klub helyzetéről tartott sajtótájékoztatójára, a budapesti székházukban 2014. március 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tényleg igaz: a Molé lesz az Újpest

Eddig csak híresztelések formájában tudta a nyilvánosság, most a klub hivatalosan is közölte, a belga tulajdonos kiszáll.

Kevéssel az Újpest-DVSC hétközi bajnoki előtt az M4 Sport híradásából derült ki: a pletyka igaz, a Mol megveszi az Újpest FC-t annak eddigi belga tulajdonosától, Roderick Duchatelet-től.

A hivatalos közlés szerint a Mol "többségi tulajdont szerez" az Újpest Football Clubot üzemeltető Kft.-ben.

„A MOL célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban” - derül ki a keddi közleményből.

A tranzakció két hónapon belül lezárul.

Roderick Duchatelet 2011 októberében vásárolta meg az Újpest FC 95 százalékos tulajdonhányadát, a csapat azóta háromszor (2014, 2018, 2021) nyerte meg a Magyar Kupát, egyszer pedig (2017/2018) a dobogón zárt az NB I-ben.

„Több mint tíz éven keresztül minden tőlem telhetőt megtettem az Újpest labdarúgóklubért, de itt az ideje, hogy új távlatok és célok felé lépjek tovább. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő partnert, aki nem csak átveszi a klubot, de egyben új lehetőségeket biztosít és új sikerek kovácsa lehet az Újpesti Futballklub fényes jövője érdekében. Sok sikert kívánok neki és az egész Újpest családnak” – idézi a közlemény Roderick Duchatelet-t.

A csapat vacsoraidőben fogadja hazai pályán a Debrecent a labdarúgó NB I-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Leleplezték Oroszország titkos európai műveletét

Leleplezték Oroszország titkos európai műveletét

Holland kutatók jelentése szerint álhíreket és dezinformációt terjesztő, összehangolt fiókhálózatok árasztották el a közösségi média platformokat Franciaországban, Németországban és Olaszországban az európai parlamenti választások előtt. A Trollrensics tanácsadó cég által végzett elemzés megállapította, hogy számos ilyen fiókot Oroszország ukrajnai inváziója után hoztak létre, és a szavazást megelőző hetekben főként a radikális pártok mellett kampányoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×