eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2021. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Komoly pénzt kap a Hungaroring, nem is akármire

12,9 milliárd forintot csoportosítottak át a költségvetésben a Hungaroring Zrt. „szakmai feladatainak támogatására”.

A nepszava.hu ír arról, hogy a határozat nem részletezi, hogy mire kell a pénz. A Hungaroring Zrt. vezérigazgatója, Gyulay Zsolt októberben jelentette be, hogy hamarosan megkezdik a pálya és a teljes infrastruktúra rekonstrukciójának második ütemét.

A beadott legolcsóbb, 78,9 milliárd forintos ajánlatot két építőipari cég konzorciuma, a Market Építő Zrt. és a Bayer Construct Zrt. tette, ezzel ők kapták a megrendelést.

A lap további költségvetési átcsoportosításokról is beszámolt, többek között plusz 2,9 milliárd forinttal növelik a honvédelmi tárca a „sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatását”.

Ezen támogatásokon túl 2,4 milliárdot kapott az Országos Kórházi Főigazgatóság beruházások indítására, illetve folytatására, illetve 11 milliárdot kapott a Kulturális és Innovációs Minisztérium a nem állami felsőoktatás (alapítványi egyetemek) támogatására.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszanak a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×