eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Kiszli Vanda, Kőhalmi Emese
Nyitókép: Facebook/Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar páros diadalával zárult a maratoni kajak-kenu vb

A Kiszli Vanda, Kőhalmi Emese női kajak páros aranyérmet nyert női K-2 24,3 kilométeren a maratoni kajak-kenu világbajnokságon a dániai Vejen Koldingban, melynek vasárnapi zárónapján további két érmet szerzett a magyar küldöttség.

Az utolsó versenynapon ugyanebben a számban a Rugási Csilla, Csépe Panna kettős a dobogó legalsó fokára állhatott fel, míg a Zemen Dániel, Kékesi Árpád alkotta ifjúsági kajak páros a második helyen végzett.

A magyar szövetség honlapja szerint utóbbi versenyszám volt az első vasárnap, s mind Zemen és Kékesi, mind a Kollek Máté, Kiss Dávid páros is jó rajtot vett, rögtön az élbolyba kerültek. Utóbbi azért szállt ki az érmekért folyó csatából, mert megsérült a hajójuk kormánya, de Zemenék végig tartották pozíciójukat a mezőny elején, s végül másodikként zártak.

Női kajak párosban egy rendkívül szoros befutó végén szerzett érmet mindkét magyar egység: Kiszli és Kőhalmi világbajnok duója mögött egy másodpercen belüli idővel ért célba az ezüstérmes spanyol Fernandez, Alvarez kettős, valamint a végül harmadik Rugási, Csépe hajó. Kiszli Vanda egy ezüst mellett így második aranyérmét szerezte meg Vejen Koldingban, összességében pedig már kilencszeres maratoni világbajnok. Kőhalmi Emesének ez a negyedik vb-sikere.

A magyar küldöttség hét arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel élen zárta az összesített éremtáblázatot.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×