eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Ferencváros játékosai a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőfordulójának első, Hamrun Spartans-Ferencváros mérkőzése előtt Ta Qaliban 2023. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Domenic Aquilina

A Ferencváros megint egy mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást

A Ferencváros 4-0-ra győzött Vilniusban a Zalgiris ellen a Konferencia-liga playoff körének első mérkőzésén. A jövő heti, budapesti visszavágó szinte formalitás, a budapesti zöld-fehérek – ha csak nem szakad le az ég – sorozatban a negyedik őszt is a nemzetközi kupaporondon tölthetik.

A Ferencváros Vilniusban, az LFF Stadionban, a Zalgiris ellen játszik a Konferencia-liga playoffkörének első mérkőzésén.

A Ferencváros tizenegye: Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cissé, Civic – Sigér, Abu Fani, Marquinhos – Zachariassen, Varga, Traoré.

A litvánok idén még egyetlen hazai kupameccsüket sem nyerték meg a nemzetközi kupaporondon. Végigjárták a sort, játszottak a BL-ben, az Európa-ligában és most a Konferencia-ligában is. Itt már van VAR, ellentétben a Ferencváros korábbi idei selejtezőivel.

Zachariassen csúsztatása jelentette az első veszélyt, Gertmonas védett.

Traoré beadása után Vucur mentett.

Néhányszor meglendült a Zalgiris, de a Ferencváros uralja a játékot.

Abu Fani szöglete alig kerülte el a hazaiak kapuját.

Szenzációs góllal szerzett vezetést a Fradi: Adama Traoré labdát szerzett a kaputól 22 méterre. Észrevette, hogy Gertmonas az ötös környékén kint áll, s ballal a jobb felső sarokba csavarta a labdát, 0-1.

Mezőnyjátékkal telt el jó néhány perc, lássuk be, a Ferencvárosnak semmi sem sürgős.

A 32. percben Varga már-már helyzetbe került, de védője a lövés pillanatában eléje vetődött.

Vilniusban műfüvön játszanak, ez kicsit szokatlan a Ferencvárosnak. Szerencsére Traorét nem zavarta.

Cissé meglódult, aztán Civichez került a labda, ballal beadot, Traoré alig csúsztatta a labdát a kapu mellé, de lesről.

A 45. percben Marquinhos jól tette vissza a labdát a tizenhatos elé, Sigér kicsit féltette a lábát, de lőtt, valamivel a kapu mellé.

Vége az első félidőnek, ahogy Máltán, itt is vezet a Ferencváros 1-0-ra.

A második félidő harmadik percében Abu Fani szabadrúgása után Varga Barnabás két lépésről a kapuba segítette a labdát. Lesről. Már van VAR, megnézték, mintegy két és fél percen keresztül, s maradt a les.

A Ferencváros átengedi a területet a Zalgirisnak, a kontrákra épít. Marquinhos 15 méteres lövését Gertmonas szépen védte.

A 62. percben Marquinhos kiugrott, Gorobsov a lövés előtt a karjánál fogva lerántotta. Ismét VAR következett, ismét három percig várakoztunk, s ismét maradt az ítélet. Büntető és piros lap. A tizenegyest Varga Barnabás lőtte, a bal alsó sarokba, 0-2.

A 66. percben Makreckis lövése elrurrant a jobb kapufa mellett.

Abu Fani centerezett az üresen érkező Traoré elé, de a csatár nem érte el a labdát. Marquinhos és Varga lement, Tokmac és Pesics kapott némi játéklehetőséget.

A 75. percben Pesics kiugrott középen, egyedül vezette rá a kapusra a labdát, majd külsővel elrúgta a labdát, a hálóba, 0-3.

Abu Fani és Zachariassen is lement, Ben Romdane és Esiti kaptak jó tíz-tizenöt percet.

A 83. percben Tokmac sarokkal, „kötényben” tette a labdát Traoré elé, aki nem hibázott, 0-4.

Traoré sem játssza végig a találkozót, Owusu váltja.

Vége a mérkőzésnek, a Ferencváros 4-0-ra nyert idegenben, formalitássá „lefokozva” a visszavágót. Ahogyan tette a Hamrun Spartans ellen is.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×