eur:
390.68
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/Liverpool FC

Áradoznak a britek Szoboszlairól, Steven Gerrardhoz hasonlítják

Már csak öt nap és a Chelsea ellen tétmérkőzésen is bemutatkozhat a Liverpool labdarúgócsapatában Szoboszlai Dominik, aki hétfőn, a Darmstadt elleni edzőmeccsen először adott gólpasszt új klubjában. A TalkSport brit sportrádió készített egy összeállítást arról, kik azok az új futballisták, akik a Premier League következő szezonjában nagyot alkothatnak, és a listára felkerült a magyar válogatott csapatkapitánya is.

A Liverpool labdarúgócsapata hétfő este lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Premier League hétvégi rajtja előtt: Jürgen Klopp együttese Prestonban 3-1-re nyert a német első osztályba visszajutó Darmstadt ellen. Szoboszlai Dominik kezdő volt a Mersey-parti együttesben, 59 percet töltött a pályán és nem sokkal a lecserélése előtt az ő szögletrúgását követően szerezte a Liverpool harmadik, egyben utolsó gólját Luis Díaz - írja a Nemzeti Sport.

A magyar válogatott csapatkapitánya először adott gólpasszt új csapatában és a magyar szurkolók reményei szerint a következő hetekben megszerzi első találatát is Angliában. A 22 éves magyar labdarúgó 70 millió euróért igazolt az RB Leipzig együttesétől a Liverpoolhoz, és ezzel

őt lett az angol klub történetének harmadik legdrágább vétele.

Csak a holland Virgil van Dijk és az uruguayi Darwin Núnez előzi meg őt a rangsorban, előbbiért 2018 januárjában 84.65 millió eurót, míg utóbbiért 2022 nyarán 80 millió eurót fizetett a 19-szeres angol bajnok.

Szoboszlai Dominik tétmérkőzésen vasárnap, a Chelsea elleni idegenbeli bajnoki találkozón debütálhat a Liverpoolban. A nyári edzőmérkőzéseken mutatott teljesítménye alapján várhatóan megkapja majd a lehetőséget Jürgen Klopptól a londoniak elleni rangadón. Szoboszlai a felkészülési meccsek közül a Karlsruhe ellen kezdőként egy félidőt játszott, a Leicester ellen a szünet után állt be és a 80. percig volt a pályán, a Bayern München ellen pedig újra bekerült a kezdőcsapatba és 76 percnyi játéklehetőséget kapott. A Greuther Fürth elleni, 4-4-es döntetlennel záruló összecsapáson kisebb sérülése miatt nem szerepelhetett.

Az új angol bajnoki idény előtt a TalkSport brit sportrádió megvizsgálta, kik azok a nyáron szerződtetett játékosok, akik új színt hozhatnak a Premier League-be és komolyan berobbanhatnak a következő szezonban.

Az összeállításban Szoboszlai Dominik is helyet kapott,

méghozzá olyan sztárok mellett, mint André Onana (Manchester United), Sandro Tonali (Newcastle), Declan Rice (Arsenal), Moussa Diaby (Aston Villa), Joao Pedro (Brighton) vagy Nicolas Jackson (Chelsea).

„Miután biztossá vált, hogy kifizetik a 60 millió fontos (70 millió eurós) kivásárlási záradékot a Leipzignek, minden értelmet nyert Szoboszlai Dominik Liverpoolba költözésével. A Németországban meccsről meccsre jobban teljesítő, közönségkedvenc Szoboszlait Cristiano Ronaldóhoz hasonlítják, atletikus, széles vállú testfelépítése és nagyszerű labdaérzéke miatt. Ami viszont a legjobban izgat, hogy

Steven Gerrard óta a magyar az első gólerős középpályása a Liverpoolnak

és ez arra utal, hogy Jürgen Klopp kész teljesen új dimenzióba lépni csapatával” – írja a Nemzeti Sport a talksport.com oldalon megjelent elemzés alapján.

Ha pedig már szóba került Steven Gerrard, Szoboszlai Dominik a Liverpoolba igazolása után azt nyilatkozta, nagyon megtisztelő számára, hogy a klub legendájához hasonlóan ő is a 8-as mezszámot kapta, ugyanis ez volt az álma.

„Nyolcas szerettem volna lenni. Ebben közrejátszott az is, hogy az egyik tetoválásom egy Steven Gerrard-idézet. Hogy őszinte legyek, gyerekként nem néztem túl sok futballt. De a BL-ben a legnagyobb csapatokat, így a Liverpoolt is követtem. Gerrard a legnagyobbak egyike volt” – mondta a liverpooli bemutatkozásakor.

Az a bizonyos idézet pedig így szól: „a tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér.”

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×