eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Soccer ball flew into the goal. Soccer ball bends the net, against the background of flashes of light. Soccer ball in goal net on blue background. A moment of delight, 3D illustration
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

BL-selejtező: a Klaksvík egy újabb bajnokot búcsúztatott

A feröeri KÍ Klaksvík a Ferencváros után szerdán a svéd Häcken csapatát is kiejtette a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

A félprofi szigetországi együttes múlt héten hazai pályán ugyanúgy 0-0-s döntetlent játszott a skandináv riválisával, mint az első fordulóban a magyar bajnokkal. A visszavágó viszont sokkal izgalmasabb és fordulatosabb volt, ugyanis amíg a Ferencvárost idegenben 3-0-ra legyőzte a Klaksvík, addig Göteborgban a három szerzett gól "csak" 11-esekre volt elég. A története legnagyobb sikerét elérő klub ugyan vezetést szerzett, de a Häcken a második félidő elejére fordítani tudott. A svédek öröme nem tartott sokáig, mert a Groupama Arénában is kétszer eredményes Arni Frederiksberg második találatával egyenlített a Klaksvík.

A hosszabbításban megint a hazaiak szereztek vezetést, azonban a feröeri gárda ismét egyenlíteni tudott, az idegek csatáját pedig 4-3-ra megnyerte, így újabb bombameglepetést okozva bejutott a BL-selejtező harmadik körébe, ahol a norvég Molde lesz az ellenfele.

A Klaksvík a mostani továbbjutásával már biztos, hogy csoportkörös lesz valamelyik kupasorozatban, mert ha alulmaradna a következő két párharcában, akkor is a Konferencia-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×