eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Soccer ball flew into the goal. Soccer ball bends the net, against the background of flashes of light. Soccer ball in goal net on blue background. A moment of delight, 3D illustration
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

BL-selejtező: a Klaksvík egy újabb bajnokot búcsúztatott

A feröeri KÍ Klaksvík a Ferencváros után szerdán a svéd Häcken csapatát is kiejtette a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

A félprofi szigetországi együttes múlt héten hazai pályán ugyanúgy 0-0-s döntetlent játszott a skandináv riválisával, mint az első fordulóban a magyar bajnokkal. A visszavágó viszont sokkal izgalmasabb és fordulatosabb volt, ugyanis amíg a Ferencvárost idegenben 3-0-ra legyőzte a Klaksvík, addig Göteborgban a három szerzett gól "csak" 11-esekre volt elég. A története legnagyobb sikerét elérő klub ugyan vezetést szerzett, de a Häcken a második félidő elejére fordítani tudott. A svédek öröme nem tartott sokáig, mert a Groupama Arénában is kétszer eredményes Arni Frederiksberg második találatával egyenlített a Klaksvík.

A hosszabbításban megint a hazaiak szereztek vezetést, azonban a feröeri gárda ismét egyenlíteni tudott, az idegek csatáját pedig 4-3-ra megnyerte, így újabb bombameglepetést okozva bejutott a BL-selejtező harmadik körébe, ahol a norvég Molde lesz az ellenfele.

A Klaksvík a mostani továbbjutásával már biztos, hogy csoportkörös lesz valamelyik kupasorozatban, mert ha alulmaradna a következő két párharcában, akkor is a Konferencia-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×