eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vámos Márton, Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Varga Dénes (b-j) a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Madaras Norbert: a világbajnoki cím az egész magyar vízilabdasport közös érdeme

Nyugalmat és lehetőséget is ad, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott már Fukuokában megszerezte az olimpiai kvótát és világbajnok lett - nyilatkozta az InfoRádiónak a magyar szövetség elnöke.

"Nagyon boldog vagyok, köszönöm a fiúknak ezt a felejthetetlen meccset és kicsit meg is hatódtam" - mondta Madaras Norbert. A vízilabda-szövetség elnöke szerint ez a világbajnoki győzelem azért is különösen értékes, mert igazából nincs nagy különbség az első hét csapat között. Bármelyik együttes esélyes lehetett volna a győzelemre, ezért kiemelkedő a magyar válogatott teljesítménye.

A szövetség elnöke külön is megemlítette Vogel Somát, akit ő a világ legjobb pólókapusának tart. Már a torna előtt is nagyon bízott a válogatott kapusban, de a döntőben nyújtott teljesítménye a legkiválóbb hálóvédővé emelte - hangsúlyozta.

Madaras Norbert arról is beszélt, nehéz lenne megmondani, hogy ebben a sikerben a játékosoknak vagy a mögöttük álló szakmai csapatnak vannak nagyobb érdemei. A csapat tagjai játszanak, lövik a gólokat, védekeznek, de az őket segítő szakértők gyakran éjszakába nyúlóan elemzik az ellenfeleket és kidolgozzák a taktikát. Ugyanilyen fontos szerepe van a győzelemben a klubedzőknek és az utánpótlás nevelőinek, hiszen ők készítették fel, ők hozták erre a szintre a játékosokat.

A világbajnoki győzelem Madaras Norbert szerint bizonyos megnyugvást hozhat most a játékosoknak és a szakmai vezetésnek,

ami nagyon fontos az olimpiai felkészülés szempontjából. Egyben lehetőség is van a kísérletezésre, új taktikai elemek kipróbálására. A szövetség elnöke ugyanakkor óva intett attól, hogy bárki is elbizakodott legyen, hiszen már a világbajnokság előtt is az olimpiai kvóta megszerzése, majd a remek párizsi szereplés volt a legfőbb cél.

A férfi válogatott után most a nőknek is bizonyítaniuk kellene - közölte Madaras Norbert. Úgy vélte: a mostani világbajnokság azt mutatta, hogy az ellenfeleknek eredményesebb volt a felkészülése, jobban tudtak játszani.

"Most még korai lenne arról beszélni, hogy kellenek-e és ha igen, akkor milyen változtatások. Ezek a lányok azért tudnak vízilabdázni és a mögöttük álló stáb is érti dolgát." Ezért Madaras Norbert úgy gondolja: kell néhány nap, hogy kielemezzék a vb-szereplést és eldöntsék, hogy csak egy kisiklás volt, vagy valóban ennyivel jobbak voltak a többiek.

(A nyitóképen, balról jobbra: Vámos Márton, Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Varga Dénes.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×