eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíjának harmadik szabadedzése előtt  a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez versenypályán 2022. október 29-én. A futamot október 30-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Mario Guzmán

Hűségnyilatkozat ide vagy oda, csapatváltás segíthet Lewis Hamiltonon

Újabb hűségnyilatkozatot tett Lewis Hamilton a Mercedes mellett: a hétszeres világbajnok Forma–1-es pilóta azt mondta, hogy élete végéig maradna jelenlegi csapatánál. Vámosi Péter szakíró szerint ha mégis meggondolná magát, csak a Ferrari jöhetne szóba a brit versenyzőnél, akinek 38 évesen sem gyenge a teljesítménye, a legutóbbi melbourne-i versenyen második lett Max Verstappen mögött.

Forma–1-es pályafutása kezdete óta Mercedes-kötelékben (előbb McLaren, majd Mercedes) versenyez a brit Lewis Hamilton, ennek ismeretében talán nem meglepő hűségesküje jelenlegi istállójánál.

"Tizenhárom éves kora óta a Mercedesé a brit pilóta, nem gondolom, hogy meredek kijelentés az elköteleződés. Abban az esetben, ha mégis elmenne máshova, a presztízs dolga miatt csak a Ferrari jöhetne szóba, még ha az istálló drukkereinek fel is áll ettől a szőr a hátukon" – vélekedett Vámosi Péter szakíró.

A nyilatkozat talán azt is szolgálhatja, hogy a csapaton belül még inkább megszilárdítsa a helyét, maga mellé állítsa a csapattagokat. Ehhez a gondolathoz a szakíró is tud kapcsolódni.

"Annyiban érdekes a helyzete, hogy George Russel a harmadik pilóta, aki egyazon technikával meg tudta verni Hamiltont, egyébként általában ő kerekedett mindig felül. Ezért kell neki ezeket a hangzatos hűségnyilatkozatokat eleresztenie,

hogy továbbra is bízzanak benne. Nem felejtett el ő vezetni,

kicsit szól házon belülre is a nyilatkozat. De ez egy felhívás is keringőre; látszik, hogy a Ferrari sincs épp a topon, érdekes kettős játék ez" – fejtegette.

Az elmúlt bő egy évben sokan megkérdőjelezték Lewis Hamilton teljesítményét, vannak olyan hangok is, amelyek szerint topcsapatnál már nem is lenne ott a helye. Hogy ennek ellenére közel kerülhet-e nyolcadik egyéni vb-címéhez, arról Vámosi Péter úgy gondolja, igaz, hogy 2022-ben egyetlen versenyt sem tudott megnyerni a rendelkezésére álló technikával, de leírni nem szabad.

"Az ő esetében is ki lehet jelenteni, hogy túl van a csúcsán, a ki tudja, hányadvirágzását élő Fernando Alonsóval együtt, de nem tudni, Lewis Hamiltonnak mi kell ahhoz, hogy újra viruljon. Lehet, hogy egy új csapat. Ugyanakkor még abba a kategóriába sem került, mint

Nelson Piquet, aki a harmadik világbajnoki címe után már kvázi a nyugdíjalapra gyűjtött,

elversenyezgetett" – vázolta a helyzetet.

Ami biztos, hogy a fiatal pilóták a korábbiaknál sokkal harapósabbak, Max Verstappen az a karaktert, akit most nagyon nehéz legyőzni, még "házon belül is".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×