eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Felipe Massa, a Williams csapat brazil versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2016. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Bombahír: lehet, hogy még nincs is vége a 2008-as Forma-1-vb-nek

Felipe Massa pereskedik Lewis Hamilton kárára. Sok esélye azért nincs.

A Vezess.hu híre szerint az egykori F1-es Ferrari-pilóta Felipe Massa még mindig protestál és pereskedik is a 2008-as F1-es Szingapúri Nagydíj, így a világbajnokság végeredménye ellen is.

A portál emlékeztet, Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz korábbi mindenható ura a közelmúltban elismerte, hogy Felipe Massa a Szingapúri Nagydíj, illetve az azon megrendezett Nelson Piquet Jr.-baleset miatt bukta el a futam pontjait és így a vb-elsőséget. A veterán (92 éves) Ecclestone szerint akkor határozottabban kellett volna fellépniük a szabályok betartatása mentén.

A per ennek a mentén kezdődött, és bár Massa korábbi nyilatkozatai alapján úgy tűnt, nem lesz belőle semmi, valami megváltozhatott a véleményében, a Motorsport.comnak ugyanis azt nyilatkozta, vizsgálja a lehetőségeit, hogy visszaszerezze, ami az övé, vagyis az 1 ponttal elveszített cím.

"15 év után azt halljuk a bajnokság volt tulajdonosától, hogy az FIA elnökével már 2008-ban tudtak a történtekről, de semmit nem tettek, nehogy csorba essen az F1 hírnevén. Ez nagyon szomorú annak tudatában, hogy

annak a versenynek az eredményét törölni kellett volna. Ez esetben világbajnok lennék, így én veszítettem a legtöbbet"

- hangzik Massa nyilatkozata. "Úgy gondolom, ha megbüntettek valamiért, ami nem az én hibám, hanem egy rablás, egy elrabolt verseny eredménye, akkor muszáj igazságot szolgáltatni. Az lenne a helyes, ha törölnék annak a futamnak az eredményét, ez az egyetlen igazság" - folytatta.

Arra is rámutatott, hogy más sportágakban egyáltalán nem ördögtől való, hogy évekkel később belenyúljanak az eredményekbe, amennyiben a csalást bizonyítékok támasztják alá, mint az Lance Armstrong profi kerékpározó Tour de France-címeinek esetében is történt.

A Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) Nemzetközi Sportkódexében nem szerepel olyan paragrafus, amely alapján törölni lehetne a 2008-as Szingapúri Nagydíj eredményét.

Massa elvileg a Sportdöntőbíróságtól (CAS) is kérhetne állásfoglalást, ám az ilyen ügyekben annak sincs hatásköre az FIA-val szemben, csakis doppingügyekben járhat el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×