eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
AL KHOR, QATAR - DECEMBER 14: Ousmane Dembele (11) of France in action against Noussair Mazraoui (3) of Morocco during the FIFA World Cup Qatar 2022 semi-final match between France and Morocco at Al Bayt Stadium on December 14, 2022 in Al Khor, Qatar. (Photo by Fareed Kotb/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Fareed Kotb/Anadolu Agency via Getty Images

Covidos lett egy marokkói játékos a vb-n, most súlyos szívbeteg

A történetet csak most hozta nyilvánosságra Nousszair Mazraoui csapata, a Bayern München.

A katari futball-világbajnokság után három héttel derült ki, hogy a marokkói válogatott játékosa, Nousszair Mazraoui a torna alatt elkapta a koronavírust, és ezért hagyta ki a portugálok elleni negyeddöntőt. Erről Mazraoui klubja, a Bayern München számolt be egy pénteki közleményben – írja a Telex.

Mazraoui fertőzöttségéről sem a marokkói szövetség, sem a katari szervezők, sem a FIFA nem számolt be a világbajnokság alatt, csupán annyit közöltek, hogy sérülés miatt hagyja ki a december 10-i negyeddöntőt. A négy nappal később, december 14-én rendezett Marokkó–Franciaország mérkőzésen Mazraoui már kezdő volt, az első félidőt végig is játszotta, majd a félidőben lecserélték.

A Bayern közleménye szerint ennek komoly következménye lett: enyhe szívburokgyulladást állapítottak meg Mazraouinál, így a 25 éves védő jó ideig nem játszhat. Emiatt pénteken el sem utazott a Bayern katari edzőtáborába.

Korábban Mazraoui kanadai csapattársánál, Alphonso Daviesnél is komolyabb szövődményekkel járt a koronavírus-fertőzés: tavaly januárban szívizomgyulladást állapítottak meg nála, emiatt pedig közel három hónapig nem játszhatott az előző szezonban.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×