eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 14. péntek Vazul
AL KHOR, QATAR - DECEMBER 14: Ousmane Dembele (11) of France in action against Noussair Mazraoui (3) of Morocco during the FIFA World Cup Qatar 2022 semi-final match between France and Morocco at Al Bayt Stadium on December 14, 2022 in Al Khor, Qatar. (Photo by Fareed Kotb/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Fareed Kotb/Anadolu Agency via Getty Images

Covidos lett egy marokkói játékos a vb-n, most súlyos szívbeteg

A történetet csak most hozta nyilvánosságra Nousszair Mazraoui csapata, a Bayern München.

A katari futball-világbajnokság után három héttel derült ki, hogy a marokkói válogatott játékosa, Nousszair Mazraoui a torna alatt elkapta a koronavírust, és ezért hagyta ki a portugálok elleni negyeddöntőt. Erről Mazraoui klubja, a Bayern München számolt be egy pénteki közleményben – írja a Telex.

Mazraoui fertőzöttségéről sem a marokkói szövetség, sem a katari szervezők, sem a FIFA nem számolt be a világbajnokság alatt, csupán annyit közöltek, hogy sérülés miatt hagyja ki a december 10-i negyeddöntőt. A négy nappal később, december 14-én rendezett Marokkó–Franciaország mérkőzésen Mazraoui már kezdő volt, az első félidőt végig is játszotta, majd a félidőben lecserélték.

A Bayern közleménye szerint ennek komoly következménye lett: enyhe szívburokgyulladást állapítottak meg Mazraouinál, így a 25 éves védő jó ideig nem játszhat. Emiatt pénteken el sem utazott a Bayern katari edzőtáborába.

Korábban Mazraoui kanadai csapattársánál, Alphonso Daviesnél is komolyabb szövődményekkel járt a koronavírus-fertőzés: tavaly januárban szívizomgyulladást állapítottak meg nála, emiatt pedig közel három hónapig nem játszhatott az előző szezonban.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×