eur:
394.49
usd:
370.05
bux:
65185.17
2024. április 19. péntek Emma
Az ezüstérmes Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Afrika vagy óvoda? - Ez is kérdés most Csipes Tamara számára

A párizsi olimpiára szeretne ismét csúcsformába kerülni Csipes Tamara. A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy miként hangolja össze az anyai és az élsportolói teendőket, és az előző versenyszezon kihagyása után hol tart az edzésekkel.

A ritmust nézve abszolút visszaállt minden, elég gördülékenyek az edzések ahhoz képest, hogy rosszabbra számítottam. Ez adott egy plusz lendületet, így most nagyon jól érzem magam, hogy újra sportközpontú az életem - mondta az InfoRádiónak Csipes Tamara.

Voltak azért edzések a gyakorlatilag kihagyott versenyszezon előtt és alatt is, de nagyjából a harmadát végeztem a korábbi edzésmunkának. Talán 50-50 százalék volt a pihenés és az edzés aránya, tehát jóval kevesebb volt a felkészülés, de hát erről szól pihenőév - hangsúlyozta.

Azért nyilván nem csak a kanapén ültem, de nem is voltam edzőtáborban. Annyit mozogtam amennyi jólesik és arra figyeltem, hogy minden nap legyen valamilyen szintű mozgás. Nem feltétlenül edzés, de például menjünk el valami olyan programra a lányommal, ami aktívabb.

Hozzátette: a lányom óvodába jár, ez is nagyon fontos volt előző évben, hogy szerettem volna, ha az óvodát teljesen megszokja, vagyis egy teljes évet úgy tud végigjárni, hogy én nem cibálom ide-oda edzőtáborba, sok lett volna neki. Most már annyira beilleszkedett, hogy óvónő szerint nem lesz probléma, hogy én elviszem Afrikába edzőtáborba, nem lesz immár rossz visszajönni, hanem pont ugyanott fogja folytatni az óvodában, ahol abbahagyta.

Egyensúlyozni kell az óvoda és az edzőtábor között, mert ugye mi Szolnokon vagyunk egész nyáron, de meg fogjuk oldani.

A magyar női kajak-kenu gyorsasági szakágban nagy fiatalítás volt, erre az évre gyakorlatilag kicserélődött csapat nagy része, hiszen a tokiói olimpikonok kihagyták ezt a versenyszezont, és van aki még jövőre sem tér vissza, mint például Kozák Danuta, aki a második gyermekét várja.

Ezzel kapcsolatban Csipes Tamara arra számít, hogy az olimpiai kvalifikáció előtt nagy csata lesz akár a fiatal, 20 éves kor körüli versenyzőkkel is. Mint mondta: a fél mezőny átjött hozzánk a Honvédba, úgyhogy bízom a lányokban, hogy mindenki tud fejlődni nálunk. Hozzátette: mindenképpen nagyon várja az elkövetkező időszakot. Nem feltétlenül a jövő évi versenyekre szeretne olyan csúcsformát mint Tokióban, hiszen még mindig le vannak maradva, lassan, de zárkózik vissza, nem türelmetlen.

Párizs a fő cél és szeretnék kijutni mindenképpen jövőre a kvalifikációs vébére, ez tervben is van, de ha például egyedül négyesben, nem fog összeomolna a világ. Az Olimpián szeretnék egyéniben is ott lenni, Párizsban megint vállalna több - hangsúlyozta Csipes Tamara.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

A XVIII. kerületi Zöld Liget Tagóvoda teljes homlokzata és gépészete megújult, évtizedekre előre biztosítva az épület energiahatékony működését. Bár a klímaváltozás elleni küzdelemben az épületek felújítása az egyik legjelentősebb hatásokkal kecsegtető terület, itthon még viszonylag kevés kutatás-fejlesztés zajlik a témában. Az EU-s Horizon2020 keretprogram lehetőséget ad arra, hogy tagállamok kutatás-fejlesztő partnerei összefogjanak és úttörő megoldásokat fejlesszenek. Ez volt a célja a StepUP kutatás-fejlesztési projektnek is, ami innovatív megoldásokkal ösztönzi az energetikai mélyfelújítást, és ezáltal minél több épület karbonsemlegessé válását - szerepel az ABUD Mérnökiroda közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×