eur:
395.79
usd:
372.71
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
MADRID, SPAIN - MAY 01:  Benoit Paire of France reacts against Federico Coria of Argentina during Day Four of Mutua Madrid Open at La Caja Magica on May 01, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)
Nyitókép: Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images

Rendkívüli nyilatkozattal üzent egy játékos a teniszvilágnak

Tudni akarom, kit véd az ATP: a játékosokat vagy Oroszországot? - tette fel a kérdést a nyilvánosságnak.

Tovább fortyog a teniszvilág az Oroszország ukrajnai háborúja miatt eltérően reagáló teniszszervezetek döntéseit több oldalról kritizálják, ez a folyamat vetett most újabb hullámot.

Mint ismert, a wimbledoni torna szervezői korábban úgy döntöttek, hogy nem engedik indulni az orosz és fehérorosz teniszezőket 2022-ben az orosz-ukrán háború miatt. Már ez indulatokat kavart és megosztotta a sportolókat, ugyanis a férfiversenyeket szervező ATP, valamint a női viadalokat lebonyolító WTA sem zárta ki eseményeiről a két ország sportolóit, semlegesként engedi őket versenyezni.

Végül a wimbledoni döntésre válaszul az ATP úgy döntött - és csatlakozott hozzá a WTA, majd az ITF, vagyis a Nemzetközi Teniszszövetség is -, hogy nem oszt világranglista-pontokat a füves pályás Grand Slamen, ha érvényben marad a wimbledoni kitiltás. Ezzel viszont szinte értelmét veszíti a világ e két rangos teniszverseny-sorozata.

A játékosokat kellemetlen helyzetbe hozó döntéssel szemben Benoit Paire szólalt fel a Roland Garroson. A világranglistán 78. francia kedden kikapott az első fordulóban, ám arra kérte a szervezőket, hadd nyilatkozhasson, és nem a salakpályás Grand Slamről beszélt, hanem a wimbledoni torna miatt kért szót - írta a 24.hu.

Paire azt hozta fel, hogy amikor koronavírus-járvány volt, nem voltak ilyen durva intézkedések ("csak" olyanok, hogy pozitív teszt miatt a szobájukba zárva töltötték az időt, mert nem játszhattak). "Bezzeg ha három-négy orosz teniszező, köztük [a világranglistán második Danyiil] Medvegyev veszélybe kerül, akkor egyből fellépünk Wimbledon ellen. Ezt kicsit gáznak érzem, mert, ha megkérdezték volna a játékosokat, a többségük nem értette volna az egészet – 99 százalékuk pontokért akar játszani egy olyan tornán, amilyen mindig is volt. Szóval tudni akarom kit véd az ATP: a játékosokat vagy Oroszországot?" – tette fel a mindenkit foglalkoztató kérdést a francia.

A döntés érdekessége, hogy a 2021-ben Wimbledonban győztes Novak Djokovic pontjainak elvesztésével Danyiil Medvegyev lesz majd a világelső.

Felvetette azt is Benoit Paire, hogy vajon mi alapján született meg egy ilyen döntés, ha magukat a játékosokat nem kérdezte meg senki, és ha ez egy harc a wimbledoni szervezők és a teniszszervezetek között, annak a játékosok látják kárát. Szerinte "a világ összes játékosáért kellene kiállni, ami most történik, az ennek pont az ellenkezője. Háború zajlik Ukrajnában, szankcióknak kell következnie. De az ATP-nek a többség érdekeit kellene szem előtt tartania, nem négy-öt játékosét. Márpedig a többségnek problémát okoz ez a döntés".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×