eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Berecz Zsombor a riói nyári olimpia férfi vitorlásversenyén, a Finndingi hajóosztály ötödik futamában a Rio de Janeiró-i Dicsőség Jachtkikötőben 2016. augusztus 11-én. Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot, és összetettben feljött a harmadik helyre.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Egy magyar a világ ötödik legjobb vitorlázója

Berecz Zsombor az ötödik helyen áll a világ legjobb vitorlázóit rangsoroló listán.

A sportág nem hivatalos csapatvilágbajnokságát rendező Star Sailors League több mint 113 ezer vitorlázó eredményeit gyűjti össze és értékeli folyamatosan az év során. Ezen a listán csak négyen előzik meg a tokiói olimpián ezüstérmes, idén Európa-bajnok magyar versenyzőt.

Az első ötvenben még egy magyar vitorlázó található, a Repülőhollandiban 14-szeres világbajnok Majthényi Szabolcs, aki a 44. helyet foglalja el. A magyarokon kívül mindössze egy - osztrák - vitorlázó mondhatja el magáról, hogy tengerparttal nem rendelkező országból került a top 50-be.

Az élen az Amerika Kupa-győztes új-zélandi Peter Burling áll.

A nőknél Érdi Mária a 84. helyen található.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×