eur:
395.24
usd:
366.16
bux:
65310.93
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Koronavírus – Oda Milák Kristóf világbajnoksága

Az olimpiai bajnok világcsúcstartó új edzője, Virth Balázs elmondása szerint tünetmentes, de unatkozik a karanténban.

Kihagyja a decemberi rövid pályás úszó-világbajnokságot Milák Kristóf, aki ismét elkapta a koronavírust – jelezte az InfoRádió érdeklődésére az olimpiai bajnok edzője, Virth Balázs.

„Tíznapos karanténját tölti, tünetmentes, otthon van, de türelmesen várja, hogy visszatérhessen” – adott gyorsjelentést az úszóedző.

Tavaly még legalább egy hónapot kellett kihagyni a hazai sportorvosi protokoll szerint koronavírus-fertőzés miatt. Virth Balázs elmondta, hogy a rövid pályás Európa-bajnokság után öt napot nem úszott Milák, azután indult a tíznapos karanténja. Ahogy ez letelik, kardiológiai vizsgálat vár rá, azon múlik, hogy mikor kezdheti újra a munkát. Az első két hét finom, rávezető munka lesz – jelezte az edző.

Ebből az következik, hogy a december 13–18-i rövid pályás világbajnokságon Abu-Dzabiban aligha indul.

„Ez a két hét kiesés önmagában sok, a fokozatos visszatérés pedig nem teszi lehetővé azt, hogy olyan iramú edzések legyenek, amilyen ebben az időszakban kell”

– mondta Virth Balázs.

Milák Kristófot mentálisan és fizikailag is megviselte a tavalyi, első koronavírus-fertőzése, edzője szerint a mostani helyzet elsősorban mentálisan nehéz az olimpiai bajnok világcsúcstartónak.

„A rövid pályás Eb-n láttuk, mire képes ebből a hat hét edzésből, nagyon motivált volt, hogy már a magyar bajnokságon kijavítson olyan dolgokat, amiket ki lehet javítani a fordulókon. Várta a lehetőséget, és az mentálisan nehéz, amikor jön a verseny, ahol meg tudod mutatni, hogy mit tudsz, és ki kell hagynod.”

Unatkozik a tanítványa, erről számolt be Virth Balázs, de nem elviselhetetlenül hosszú ez a tíz nap.

A vb kimarad, próbálja nyugtatni – tette hozzá.

„Vegyes munkát végeztünk a betegség előtt. Az ősz mindig az alapozás fázisa, decemberben fokozatosan megyünk át a nagyobb iramú munkába, ez egy kicsit megborult, mert már novemberben, korai időpontban volt a rövid pályás Eb, így az alapozás mellé bekerültek olyan feladatok is, ami eredendően egy későbbi ciklusnak a munkavégzése lett volna” – mondta az edző.

Milák Kristóf két hónapja váltott edzőt, hagyta el Selmeci Attilát és kezdte el a munkát Virth Balázzsal.

„Az együttműködésről abszolút pozitív tapasztalataim voltak, tehát nagyon együttműködő volt, igen színvonalasan dolgozott – mondta Virth Balázs. – Azok a félelmek, amelyeket előrevetítettek, hogy milyen nehéz lesz majd, nem jöttek be, nem volt semmi nehézség.”

A teljes interjút csütörtök este fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában sugározzuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×