eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 14-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Portugália ellen lép pályára június 15-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ma este újra Eb-hangulat lesz a Puskás Arénában

Minden bizonnyal visszatér ma este az Eb-hangulat a Puskás Arénába: a magyar labdarúgó-válogatott telt ház előtt játszik az angolokkal. A nyári Európa-bajnokság döntőse először játszik a Puskás Ferenc nevét viselő stadionban, amikor legutóbb itt jártak a „háromoroszlánosok”, még Népstadionnak nevezték a legnagyobb magyar pályát.

A tavaszi világbajnoki selejtezők alapján – részben talán azért is, mert a lengyelek már játszottak a Wembleyben – a csoport első és második helyezettje találkozik a Puskás Arénában. Az angolok jutottak tovább a nyáron az Európa-bajnokságon – a számukra gyakorlatilag hazai rendezésű tornán tizenegyespárbajban veszítették el a döntőt az olaszokkal szemben –, mégis, talán ők voltak inkább csalódottak, a magyar válogatott helytállása szinte egyöntetű elismerést váltott ki.

Talán azért is, mert azért vitathatatlanul jelentős erőkülönbség van a két válogatott között. A háromoroszlánosok csapatkapitányának, Harry Kane-nek egyedül nagyobb a piaci értéke, mint a mi teljes csapatunké – de éppen az Eb mutatta meg a nagyvilág számára, de talán nekünk, magyaroknak is, hogy Marco Rossi válogatottja képes bárkivel felvenni a versenyt.

A kapitány a találkozó előtti sajtótájékoztatón úgy vélte, „a csapat már bizonyította, hogy megvan a megfelelő karaktere és képes félelem nélkül játszani. Tudjuk, hogy együtt túl tudunk lépni a nehézségeken, és ha sikerül csapatként dolgoznunk, akkor úgy, ahogy a legutóbbi tizenhat mérkőzésünkön, most is meglepetést okozhatunk ellenfelünknek".

Az angolokkal kapcsolatban Marco Rossi azt mondta, az Európa-bajnokságon bizonyították, hogy még a magyarok világsztár ellenfeleinél, a franciáknál, a németeknél és a portugáloknál is erősebb csapatot alkotnak. Szerinte az angolok még annál is erősebbek, mint amit a világranglistán elfoglalt negyedik helyezésük mutat.

Gareth Southgate szerint az Eb-döntő önmagában nem elég a sikerhez: „Attól, hogy a nyáron döntőt játszottunk az Eb-n, még nem gondoljuk azt, hogy innentől kezdve csak úgy elutazunk valahova, és megnyerjük az összecsapást. Nem engedhetjük játszani a magyarokat, mert ha területet adunk nekik, akkor nagyon jól tudnak futballozni. A védekezésüket ugyanakkor nagyon nehéz feltörni, ezt láthattuk az Eb-n is, a franciáknak komoly gondokat okoztak, a portugáloknak pedig több mint 80 percre volt szükségük ahhoz, hogy vezetéshez jussanak. A magyar egy nagyon jól szervezett együttes, ennek tudatában kell pályára lépnünk.”

Az angol keretnek két sérültje van, Dominic Calvin-Lewin és Jadon Sancho, de nagy valószínűséggel egyikük sem szerepelt volna a kezdő csapatban a ma este 20.45-kor kezdődő találkozón. A brit lapok szerint a nyár legdrágább játékosa, a 117 millió euróért a Manchester Citybe igazolt Jack Grealish, aki az Eb-n többnyire csereként állt be, most kezdhet, például Kieran Trippier kárára. A várható tizenegy: Pickford 0 Walker, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Phillips – Grealish (Saka), Mount, Sterling – Kane.

A magyar válogatottba visszatér Szoboszlai Dominik, aki tavaly november 15-én, a szerbek ellen játszott legutóbb a nemzeti tizenegyben, a teljes tavaszt, s benne az Eb-t is kihagyni kényszerült. Nem léphet ellenben pályára az eltiltott Nagy Ádám. A várható tizenegy: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai Attila – Botka, Schäfer, Kleinheisler, Szoboszlai, Fiola – Szalai Ádám, Sallai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×