eur:
392.92
usd:
366.45
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Király Gábor kapus a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott edzésén a marseille-i Robert Louis Dreyfus Központban 2016. június 17-én, az F csoport második fordulójában Izland ellen játszott mérkőzés előtti napon.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Király Gábor is megszólalt: hogyan foghatók meg az angolok

A 107-szeres válogatott kapus szerint van miért óvatosnak lenniük az angoloknak a magyarok elleni, csütörtöki esti világbajnoki selejtezőn.

A magyar labdarúgó-válogatott szereplési rekordere, Király Gábor 1998-ban mutatkozott be nemzeti csapatban, 2015. november 11-én, a norvégok ellen védett századik alkalommal, majd 2016-ig összesen 107 mérkőzésen, összesen 8857 percen át legendás mackónadrágjában védte a kaput.

Király jól ismeri a válogatott soron következő vb-selejtezős ellenfelét, hiszen hat éven át a szigetországban védett, emellett pedig háromszor is szerepelt az angol válogatott ellen:

  • 1999. 04. 28. – Magyarország–Anglia 1-1
  • 2006. 05. 30. – Anglia–Magyarország 3-1
  • 2010. 08. 11. – Anglia–Magyarország 2-1

1999-ben Hrutka János szabadrúgás-bombájával vezettünk a Népstadionban, de Alan Shearer büntetőből egyenlített. 2006-ban Király különösen jól védett, még Frank Lampard büntetőjét is hárította. 2010-ben pedig hiába vezettünk, Steven Gerrard 4 perc alatt megfordította a találkozó állását – írja a hirado.hu.

„Spannolt minket, hogy Anglia ellen játszunk, ez egy bizonyítási vágy. Nekem külön pikantériája volt, hogy játszottam a Premier League-ben és a Championshipben. Örömmel, jó érzéssel mentem ki a pályára. Nem azt mondom, hogy nincs veszíteni való, de mindig jó egy ilyen ország ellen játszani, ahol talán papíron erősebb a bajnokság és a csapat” – mondta a Crystal Palace-ban, az Aston Villában, a Burnleyben és a Fulhamben is megfordult kapus.

Az Európa-bajnokság elveszített döntője bizonyára mély nyomot hagyott Gareth Southgate játékosainak fejében, de Király szerint ez csak a múlté – azonos felkészültségi állapotban lehet és feszülhet egymásnak a két válogatott.

„Az Eb-döntő elérése óriási teljesítmény volt az angolok részéről, és hatalmas munka. Épphogy lemaradtak így a győzelemről, de ennek vége, és minden újraindul. Ugyanúgy elmentek a játékosok pihenőre, alapoztak és elkezdődött a bajnokság. A magyar válogatott tagjai is pihenni voltak, nyaraltak és alapoztak, majd mindenkinél elindult a bajnokság. Körülbelül azonos felkészülési állapotban és azonos szinten lehetünk. Az, hogy ők a döntőben voltak pár hónappal ezelőtt, most már annyira nem érződik a pályán és a teljesítményen ”– vélekedett a Hertha korábbi kapusa.

„Nekünk saját magunkkal kell foglalkozni és a magyar válogatottal. Nagyon jó kis sorozat mögött áll a csapat, akár most az Európa-bajnokságon, vagy a selejtezőkön előtte, szerintem nagyon jó úton van a csapat, ezt tovább kellene folytatni. Bennünk van a lendület és az emocionalitás, hogy tovább tudjunk építkezni, erre hivatott a válogatott Marco Rossi vezetésével, hogy ezt a kis várat tovább építse ”– fogalmazott Király.

Király Gábor szerint a magyar csapatnak egységet kell mutatnia, hogy együtt tud dolgozni, támadni és védekezni, mert az egységben van az erő. Szerinte a befejezésekre kell fókuszálni, és akkor sikeresek tudunk lenni. Már az Európa-bajnokság előtt azt mondta: a magyar válogatott képes arra, hogy a nagyok helyzetét megnehezítse. "Ez az egység erőt ad, egy ilyen teljesítményre azért felfigyelnek más válogatottak is, és már megfelelően fognak kezelni minket” – tette hozzá a 107-szeres válogatott kapus, aki szerint az angolok nem fognak nekünk esni, vagy nyílt sisakkal játszani.

"A magyar csapatnak vannak erősségei, és az angolok óvatosabbak, mintsem azt mondják, lesöpörjük a magyarokat. Gondoljunk csak Szoboszlai megvillanásaira, vagy akár egy-egy pontrúgásra, ott vannak a fiatalok váratlan húzásai, ezek mind veszélyt jelentenek a kapujukra. Tudják, ha egyszer-kétszer hibáznak az nem fér bele” – magyarázta Király Gábor.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×